Bilecik

Vali Elban, gazetecilerle bir araya geldi

16:52 23 Haziran 2017
Vali Elban, gazetecilerle bir araya geldi

Ağrı Valiliği görevine atanan Bilecik Valisi Süleyman Elban, gazetecilerle bir araya geldi.

Bilecik Valiliği toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Elban, Bilecik'te çalışıyor olmanın ve vali olarak görev yapmanın hayatındaki en gurur verici durum olduğunu söyledi.

Görev süresi boyunca ilin genel anlamdaki ihtiyaçları ve kalkınmasıyla ilgili hemen hemen her gün süratli bir çalışma yürütmeye başladıklarını söyleyen Elban, şöyle konuştu:

"Bunların bir kısmı ilin genel ihtiyaçlarıyla ilgili, bir kısmıysa ilin kültür ve turizm anlamında kalkınmasıyla ilgili birçok çalışma olması gerekliydi. Bu kapsamda Söğüt'te bir kısım çalışmalar başlattık. İlin çehresini değiştirecek jeotermal sondajlara başladık. Küre'de başladık devam ediyor. En büyük hayalim, en büyük duam inşallah burada 40 derecenin üzerinde su çıkar da burası bir kaplıca cenneti ve turizm cenneti olur. Kültür alanında, sağlık alanında, eğitim alanında birçok çalışmamız var. Geleneksel sporlarla ilgili Ata Sporları Federasyonumuzu kurduk, okçuluğa başladık, Söğüt çocuklarından mehteranımızı kurduk.Bütün gençlerimizin spora yönlendirilmesiyle ilgili yüzme kampanyası başlattık, her öğrencinin mutlaka bir spor yapmasıyla ilgili bir çalışmamız var."

Bilecik'i Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir'in yanı başında bulunan saklı bir cennet olarak nitelendiren Elban, şunları söyledi:

"Biz bu cennetin varlığını duyurmaya çalıştık. Böyle bir coğrafyası, tarihi ve maneviyatı var bilginiz olsun böyle bir cennet var dedik. Ertuğrul ve Söğüt deyince herkes Bursa civarında bir yer olarak biliyordu. Burası Söğüt, burası Bilecik dedik, nokta atışı yaptık. Söğüt'te hazırladığımız alp kıyafetleriyle ilgili projemiz hayata geçince hem Belediye gruplarını daha çok tetikledi hemde vatandaş grupları daha da çoğalmaya başladı. Bu ilimizin tanıtımı ve turizm hareketi açısından inanılmaz bir proje oldu. Onları biraz daha geliştirmeyi planlıyorduk. Kısmet olup atçılık okulunu da kurmuş olsaydık, alpleri atlarla getirip götürseydik görsel anlamda daha farklı hale getirmeyi planlıyorduk."

Elban, son olarak Bilecik'ten ayrılmadan önce en çok yapmak istediği şeyin yeni haliyle ve yeni kurgusuyla bir Söğüt Şenliği yapmak olduğunu söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.