Bilecik

Bilecik'te kıvırcık ırkı damızlıklar sahiplerini buldu

16:06 18 Ağustos 2017
Bilecik'te kıvırcık ırkı damızlıklar sahiplerini buldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında, Bilecik'te kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımı gerçekleştirildi.

Törene, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil İnce, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, şube müdürleri, birlik ve oda başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Proje kapsamında 35 üreticiye 95 baş kıvırcık ırkı damızlık koç kura çekiminin yapıldığı törende konuşan müdür Yıldız, Bilecik'in besiciliğe en elverişli yerler arasında olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Atalarımızın bu topraklar için hep 'buğdayla koyun, gerisi oyun' derler. Ülkemizin ve ilimizin iklim koşulları ve coğrafik yapısına baktığımızda buğday ve koyun yetiştiriciliğine en uygun yerlerdir. Dolayısıyla ülkemizde bugün et sıkıntısı çekiyorsak küçükbaş hayvancılığımızın geri kalmışlığından kaynaklanmaktadır. İlimizde de şartlar elverişli olmasına rağmen istediğimiz düzeyde değiliz. Bir batında çoğuz doğurabilen ve gebelik süresi kısa koyun ve keçi en elverişli et kaynağıdır."

2016 da 22 işletmeye 65 kıvırcık ırkı koç dağıtıldığını hatırlatan Yıldız, dağıtımda geçen sene müracaat edip bu sene de başvuranlara öncelik verdiklerini söyledi.

Yıldız, "Yatırması gerekenleri yatırdıktan sonra yetiştiricilerimiz koçlarını alacak. Bu sene alamayanlar için ise seneye tekrar başvuru yaptıklarında koçlarını alabilecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hak sahiplerinin kura yoluyla belirlenmesi ve sertifikalarının dağıtılmasıyla tören sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.