Bilecik

19 Ekim Muhtarlar Günü

13:44 18 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Vali Büyükakın, mesajında, devletin, vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarların, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık müessesesinin, hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetinde olduğunu aktaran Büyükakın, şunları kaydetti:

''Muhtarlarımızın yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlara verdiği önemin bir göstergesidir. Hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın günlerini kutluyorum.''


- Milletvekili Eldemir

Milletvekili Eldemir ise, muhtarlık müessesesinin kültürün ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu bildirdi.

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilcileri olduğunu vurgulayan Eldemir, şöyle devam etti:

''Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ve AK Parti iktidarlarımız döneminde muhtarlık makamının öneminin daha da arttığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin 2002'den sonra geçirmeye başladığı büyük değişimin içinde muhtarlarımızın yer almaması, elbette ki düşünülemez. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Yakın mesai arkadaşlarım olarak gördüğüm muhtarlarımız da bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.''


- Belediye Başkanı Yağcı

Belediye Başkanı Yağcı da, muhtarların yerel yönetimdeki önemine ve rolüne dikkat çekti.

Toplumda önemli işlevleri ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık idaresinin, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan teşkilat olduğunu aktaran Yağcı, ''Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklar, aynı zamanda halkın sesi olmaktadır. Yerel yönetimlerin temel yardımcıları da olan muhtarlıklar, bu önemli işlevlerden olsa gerek, yüzyıllardır halen görev yürütüyor. Belediye olarak muhtarlarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilincinde olarak, hareket ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.