Bilecik

"Engelsiz Matematik Eğitim Platformu" projesi

14:22 18 Ekim 2017
"Engelsiz Matematik Eğitim Platformu" projesi

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ''Engelsiz Matematik Eğitim Platformu'' (ENMEP) projesinin tanıtımı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada, projeyle merkez ve ilçelerde ortaöğretim, halk eğitim merkezleri ve üniversitelerde eğitim gören ya da mezun olan işitme, görme ve bedensel engelli öğrenciler için internet ve bilgisayar aracılığıyla,eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Ülkelerin eğitimle yükseldiklerini ve milletlerin eğitimle millet olma şuurunu kazandıklarını ifade eden Durmuş, şunları kaydetti:

''Engelli bireylerin herkesten fazla eğitime ihtiyacı var. Günümüzde uzaktan eğitimle, eğitim teknolojilerini kullanarak onlara rahatlıkla ulaşabileceğimizi, onları hayatın içine katmak için bu imkanları kullanmamız gerekir. Günlük yaşamımızda sıkılıkla kullandığımız matematik, problem çözme, eleştirel düşünme, akıl yürütme gibi becerilerin de gelişmesine katkı sağlar. Bu nedenle ayrım yapmaksızın tüm öğrencilerin matematik öğrenmeleri gerekmektedir. Ancak matematik dersleri fiziksel engellilerin başarılı olamayacağı dersler olarak görülmektedir. Matematik öğretiminde onların ihtiyaçlarına yönelik materyallerin ve kaynakların azlığı ile birlikte branş öğretmenlerinin de özel eğitim hakkındaki tecrübe eksikliği, bu durumu daha da zorlaştırmaktadır. Engelli öğrencilerimizin matematik konusundaki bu sıkıntılarından yola çıkarak, matematikle aralarındaki engelleri kaldırmak için ENMEP projesini hayata geçiriyoruz.''

Program katılımcılar tarafından ''Erişilebilir eğitim teknolojileri'' ve ''Erişilebilir bir dünyada teknolojiyle öğrenme'' konulu sunum yapmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.