Bilecik

19 Ekim Muhtarlar Günü

18:23 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Cumhuriyet Meydanındaki törende, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Bilecik'te 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliklerle kutlandı.

Çınar ve beraberindekiler, daha sonra Vali Tahir Büyükakın'ı ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret etti.

Büyükakın, ziyaretin ardından Pelitözü Gölparkta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle 2000'li yılların başlarından itibaren muhtarlık müessesinin öneminin arttığını belirterek, muhtarlığın 1829 yılından itibaren yönetim sisteminin vazgeçilmez unsurlarından ve önemli dinamiklerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında muhtarların rolünün önemli olduğunu ifade eden Büyükakın, şöyle konuştu:

''Muhtarlara önem verilmesi, bunun esasen demokrasinin ilk basamağı olarak görülmesi gerekir. Ülkemiz 2000'li yıllardan sonra hızlı bir şekilde büyüyor, sadece ekonomik olarak güçlenmiyor. Dünyadaki önemi bölgesindeki gücü itibariyle de güçleniyor. Doğrudan vatandaşa ulaşan nokta muhtarlarımız. Biliyorsunuz, bizim geleneğimizde ''Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir'' hadisi şerif var. Köyünüzde aç bir insan kalır ve bize söylemezseniz hakkımı helal etmiyorum, mahallenizde aç bir insan var, evinde soba yanmayan bir insan var ve bunu bize iletmiyorsanız hakkımızı helal etmiyoruz. Ankara'da yaptığımız toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ilin valisine söylediği talimat bu. 'Eğer bunu yapmazsanız hakkımı helal etmiyorum size' dedi. Bende size diyorum aynısını. Siz bize bunu söyler ve biz gereğini yapmazsak o zaman sizde bize hakkınızı helal etmeyin. Kardeşlik tohumları böyle ekilir. Bizim gören gözümüz, duyan kulağımız ve tutan elimiz olun.''

Daha sonra 20 yılın üzerinde muhtarlık yapan Kızıldamlar Köylü Muhtarı Metin Gezen ve Hasandere Köyü Muhtarı Erkut Akmanlar'a plaket verildi.

Büyükakın ve Belediye Başkanı Yağcı, devlet hastanesinde tedavi gören Çavuşköy Muhtarı Ahmet Türkan'ı ve diğer hastaları da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.