Bilecik

Bilecik'te engelliler için program düzenlendi

17:54 05 Aralık 2017
Bilecik'te engelliler için program düzenlendi

Vali Tahir Büyükakın, devlet kurumlarının özel çocuklar için hizmetlerde bulunduğunu anımsattı.

Bilecik Özel Eğitim Okulları tarafından "Engelliler Haftası" nedeniyle program düzenlendi.

Kendisinin de 18 yaşında özel bir çocuğa sahip olduğunu ve bunun için bir kez bile şikayet etmediğini dile getiren Büyükakın, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın içindeki doğallık bizlere zaman zaman olmamız gereken hali hatırlatıyor. Anne babaları ya da yakınları hiç farketmez, toplumdaki herkesim bu özel çocuklar hakkında farkındalık yaratacak bir şeyler yaparlarsa inanıyorum ki durum çok daha güzel bir hal alabilir. Çünkü bu çocuklarımızın mevcut durumlarının birçoğu doğum öncesi yada sonrasında önlenebilecek nedenlerden oluşabiliyor. Birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bu özel çocuklar için elimizden geleni yüreğimizi ortaya koyarak yapmalıyız."

Okul Müdürü İbrahim Aydoğar da huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolunun, özel gereksinimli bireylerin, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri ortadan kaldırmak ve kaliteli yaşam sürmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermenin sosyal sorumluluk olduğunu belirten Aydoğar, şöyle konuştu:

"Onlara gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Devletimiz sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, eğitim, sağlık, istihdam yönünden insan haklarına ait hizmetleri, özel gereksinimli bireylere sunmaktadır. Ülkemizde son yıllarda çıkarılan yasalarla örgün eğitime ek olarak bakım ve rehabilitasyon, evde bakım ve destek hizmetleri verilmektedir. Ve bu hizmetler artarak devam etmektedir."

Program, özel eğitim okulları öğrencileri tarafından hazırlanan gösterileri sunması ve öğrencilerin hazırladığı el sanatı ürünlerini sergilemesiyle sona erdi.

Etkinliğe, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Dursun Hazer, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve daire müdürleri ile veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.