Bilecik

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu

18:25 12 Aralık 2017
Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "Osmanlının evlatları bir ve beraber olurlarsa bu savaşı asla Amerika kazanamaz. Bir olduğumuz gün bu savaştan galip geldiğimiz gündür." dedi.

Bilecik'te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu"na katılan Şimşirgil, bu kararı 40 yıldır planlanan bir projenin devamı olarak gördüğünü belirtti.

Şimşirgil, "Son 10-15 senedir Ortadoğu'da 'Arap Baharı' adı altında Irak'ın, Suriye'nin ve Libya'nın yerle bir edilmesini gördük. Suudi Arabistan bir günde radikal İslam'dan ılımlı İslam'a geçti, bir günde." ifadesini kullandı.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Şimşirgil, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de 15 Temmuz başarılı olsaydı şunları şunları görecektik: Türkiye'de 5 milyon insan ölecekti, Papa'nın halifesi gelecekti, ülke üçe bölünecekti. Çok şeyler söyledim ama bunu ilk defa söylüyorum. İsrail, Fırat'a doğru ilerliyor olacaktı. Bugün belki bunu kimse de söylemedi. Bugün Kudüs'ün başkent ilan edilmesi tam yüzüncü yıla denk geliyor. Karar aldılar İsrail devletini 50 yıl sonra kurdular, demek ki yüzüncü yılında büyük İsrail projesi var. Amerika şu anda Türkiye'yi yalnızlaştırmanın yolunu yapıyor, asla oyuna gelmemeliyiz, uyumamalıyız. Barzani'ye referandum yaptırılması bunun devamı, bunu da atlattık. İdlib'e girdik Barzani'nin işini bitirdik, Rakka'ya girecektik bunlar girdi."

"Savaş müthiş bir şekilde devam ediyor. Bugün ölüm kalım savaşı içindeyiz. Amerika devam ediyor." ifadesini kullanan Şimşirgil, şunları kaydetti:

"Tayyip Beyi NATO'da ölüm nişangahı yaptı bu adamlar, boşuna değil. Bunu sadece bir saniye ne olabilir diye düşünün. Böyle bir noktadan geçiyoruz. Bu savaşı ne olursa olsun kazanacağız. Cenabı Allah'ın rahmeti birlik beraberliktedir, azabı ayrılıktadır. Bir olacağız. Osmanlının evlatları bir ve beraber olurlarsa bu savaşı asla Amerika kazanamaz. Bir olduğumuz gün bu savaştan galip geldiğimiz gündür."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.