Bilecik

Şeyh Edebali Üniversitesinde kanser çalışmaları

12:39 14 Şubat 2018
Şeyh Edebali Üniversitesinde kanser çalışmaları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde, kanser tedavisinde kullanılacak ilaçların geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Tıbbi Genetik Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Onur Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlarda yüzde 30 sıklıkla görülen kanser cinsi olan meme kanseri üzerine çalışma yaptıklarını bildirerek, TÜBİTAK tarafından desteklenen iki farklı proje kapsamında sürdürülen çalışmalarda 4. sınıf lisans öğrencilerinin yer aldığını söyledi.

Kadınlarda kansere bağlı ölümlerin yüzde 18'inin meme kanseri nedeniyle meydana geldiğini bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

''Amacımız, özellikle meme kanseri tedavisine yönelik yeni ilaçlar geliştirmek ve kombine terapiye yönelik araştırmalar yapmak. Bugüne kadar meme kanserinde genetiğe bağlı risk faktörlerinin sadece yüzde 25'inin aydınlatılabildi. Meme kanseri hormona bağımlı bir hastalıktır, insidansı üzerinde menarş yaşı, ilk gebelik yaşı ve menapoz yaşının etkisi görülmektedir.

Üniversitede sürdürülen çalışmalarda özellikle meme kanseri tedavisine yönelik yeni ilaç geliştirmeleri ve kombine terapiye yönelik araştırmalar yapılmaktadır.

Aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile iş birliklerimiz devam etmektedir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.