Bilecik

Bilecik'te sigarayı bırakanlara belge

14:40 15 Şubat 2018
Bilecik'te sigarayı bırakanlara belge

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, sigarayı bırakanlara teşekkür belgesi verdi.

Vali Tahir Büyükakın, Valilik Toplantı Salonu'nda, İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, Bilecik Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği yetkilileri ile sigarayı bırakan vatandaşların katıldığı belge töreninde, sigarayı bırakanları kutladı.

''En yakınımızdakilerden başlayarak, sigara içen herkesi uyarmalı, bırakmaya teşvik etmeliyiz, bunda ısrarcı olmalıyız.'' diyen Büyükakın, "Sigara yüzünden birçok vatandaşımız sağlık sorunları yaşıyor, hayatlarını kaybediyorlar. Sigara içindeki maddelerin yüzde 50'sinin direk kanser yapıcı madde olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Aynı bedelleri ödemeden sigarayı bırakma başarısını göstermeliyiz. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi sorunlar, hayat biçimiyle ilgilidir. Hayat tarzımızı değiştirerek, spor yapar ve gerekirse sağlık kuruluşlarından destek alarak sigarayı bırakabiliriz.'' dedi.

Öztop da Bilecik'te 2017 yılında 540 kişinin sigarayı bırakmak için KETEM'e başvuruda bulunduğunu ve 160 kişinin sigarayı bıraktığını, diğerlerinin de bırakma sürecinin devam ettiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.