Bilecik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

09:35 21 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Vali Büyükakın, mesajında, TBMM'nin 23 Nisan 1920 günü kurulması ile millet egemenliği resmen hayata geçirildiğini belirterek, bu önemli günün Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edildiğini kaydetti.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyadaki ilk çocuk bayramı olduğunu belirten Büyükakın, şunları kaydetti:

''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak, kendine güvenen, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak, ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan TBMM'nin kuruluş yıldönümünde, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.''

Milletvekili Eldemir de, ulusal egemenliğin, bir ülkenin, bir toplumun bağımsız olarak varlığını sağlayan en önemli husus olduğuna vurgu yaptı.

23 Nisan'ı bütün dünya çocuklarıyla birlikte kutlamanın bu değerin evrenselliğini gösterdiğini ifade eden Eldemir, şunları kaydetti:

''Milli iradenin tecelligahı, İstiklal harbimizin karargahı olan TBMM, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür. İşte bu anlayışla bizler de, milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz. 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen halk oylamasında kabul edilen Anayasa değişikliği, hem demokrasimiz hem de TBMM açısından bir dönüm noktasıdır. Milletimizin büyük bir teveccühle onay verdiği bu Anayasa değişikliği, meclisimizin temsil kabiliyetini arttırmış, kuvvetler ayrılığını perçinlemiş, millî iradenin üzerindeki vesayet kalıntılarını bertaraf etmiştir.

Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını Anayasal garanti altına alan bu değişiklikle birlikte Türkiye, hedeflerine ulaşma konusunda çok daha kararlı ve süratli hareket edebilme imkanına kavuşmuştur. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.''

Başkan Yağcı da, mesajında, TBMM'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kıvanç ve mutlulukla kutladıklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir ulusta olmadığı üzere çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm coşkusuyla kutlandığını belirten Yağcı, şöyle devam etti:

''Milletimiz, en zor şartlar altında dahi azim ve inancını muhafaza ederek kazandığı bağımsızlık zaferinin ardından, kendi kaderini belirlemek üzere TBMM'yi kurmuş ve böylece Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde kardeşlik duygularıyla, her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu temennimizi hayata geçirmek bizlerin sorumluluğudur. Bugünün çocukları da bu sorumluluğu kendilerinden sonra gelecek nesillere karşı hissedeceklerdir.'

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.