Bilecik

Bilecik Belediyesinden "spekülatif atak" tepkisi

17:00 14 Ağustos 2018
Bilecik Belediyesinden "spekülatif atak" tepkisi

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, piyasalara yönelik "spekülatif atak"a karşı üretmeye ve projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Can, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin birçok ülkeye olduğu gibi Türkiye'ye uyguladığı "ekonomik yaptırım senaryosu"na inat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm ülkede olduğu gibi Bilecik'te de üretmeye ve vizyon projeleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir güce boyun eğmeyeceğini ve ''Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet'' anlayışıyla, her zaman zulme ve baskılara karşı dik duracağını vurgulayan Can, açıklamasında şunları ifade etti:

''Ülke ve millet olarak her zaman üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz. ABD ve yönetimi kontrolden çıkmış bir güç olarak birçok dünya devletine karşı olduğu gibi ülkemize karşı da ekonomik teröre başvuruyor. Uluslararası hakları ve hukuku göz ardı edecek şekilde gerçekleştirilen ekonomik yaptırım senaryosuna karşı bizler, ülke ve millet olarak bir ve beraber olacağız, uygulanmak istenen senaryoyu geri püskürteceğiz. Bu anlamda doların artması ya da başka uygulamalar millet ve ülke olarak, bizleri büyük davamızdan ve gelişmemizden geri koyamayacaktır. Bizler ülke ve millet olarak şu ana kadar birçok hain girişim ve uluslararası hukuka aykırı teşebbüslerle karşı karşıya kaldık. Tarihinde, 7 düvelin birden saldırısına karşı zafere ulaşan bir milletin torunları olarak, bugün de hiçbir kötü emel ve girişim bizleri yolumuzdan döndüremez. Mazlum ve mağdurların umudu olma hedefinden geri çeviremeyecektir.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.