Bilecik

"Bu yolda hep birlikteyiz" kampanyası

09:25 10 Ekim 2018
"Bu yolda hep birlikteyiz" kampanyası

Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve aşırı hız sebebi ile yapılan trafik kazalarının azaltılmasını amaçlayan, trafik polisleri ile ilköğretim öğrencileri bir uygulama gerçekleştirdi.

Atatürk Bulvarı'nda uygulama yapan polis ekipleri araçları durdururken, öğrenciler de araçların arka camlarına emniyet kemeri takılması, cep telefonu ile konuşulmaması, şerit ihlali uyarıları bulunan etiketleri yapıştırdı.

Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığınca gerçekleştirilen 'Bu yolda hep birlikteyiz' kampanyası çerçevesinde trafik kazalarında çok önemli sebepler arasında yer alan, seyir esnasında cep telefonuyla konuşmak, emniyet kemeri takmamak ve kurallara uymadan şerit ihlali yapma konusunda sürücüler nazarında bir toplumsal duyarlılık oluşturmak için kampanya düzenledik.

Yine bu kapsamda öğrencilerimizle birlikte cep telefonu kullanmama ve kurallara uymadan şerit değiştirme ve emniyet kemeri kullanma konusunda sticker hazırlattık. Bu stickelerimizi şimdi öğrencilerimiz, sürücülerimiz ile görüşerek araçlarımızın arka camlarına izin alarak yapıştırmalarını isteyeceğiz." diye konuştu.

Uygulama sırasında makam aracı ile bölgeden geçen Vali Tahir Büyükakın da otomobilinden inerek bir süre çocuklarla sohbet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.