Internet Explorer'da büyük tehlike!

Microsoft, popüler web tarayıcısı Internet Explorer'daki açık konusunda kullanıcılarını uyardı.

Internet Explorer'da büyük tehlike!
Internet Explorer'da büyük tehlike!
GİRİŞ 28.04.2014 09:31 GÜNCELLEME 28.04.2014 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın en yaygın kullanılan web tarayıcılarından biri olan Internet Explorer'da sıfırıncı gün açığı bulundu. Söz konusu açığın Internet Explorer 6, 7, 8, 9, 10 ve hatta 11'inci sürümleri dahi etkilediğini belirten Microsoft, açığı kapatmak için yeni bir güncelleştirmeyi en kısa sürede yayınlayacaklarını; ancak bu süre zarfında kullanıcıların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Dijikolog.com'un haberine göre açığı kullanan hacker'lar e-posta veya anlık mesajlaşma uygulamaları yoluyla kullanıcılara önce dosya gönderiyor. Eğer kullanıcılar yönetici hesabıyla Windows'a giriş yaptıysa ve söz konusu dosyayı çalıştırdıysa hacker'lar bilgisayarın ana kontrolünü ele geçirebiliyor. Microsoft'tan yapılan açıklamada bu sayede hacker'lar bilgisayara program yükleyebiliyor, dosyaları silebiliyor. Yani bir kullanıcının bilgisayarında yapabildiği her şeyi yapma şansına sahip oluyor.

Elbette hacker'lar gönderdikleri dosyaları zorla kullanıcıya görüntületemiyor; bunun için kullanıcının bilinçli olarak dosyayı açması gerekiyor.

Bu anlamda kullanıcıların bilmedikleri kaynaktan dosya transferi yaparken çok dikkatli davranmalarında sonsuz fayda var.

YORUMLAR 1
  • Nedimi 9 yıl önce Şikayet Et
    Buda demek oluyor ki. İnternet Explorer 6 dan beri nerede ise 10 yıldır mikrosoft veya bir taşeron firması insanların bilgisayarlarından istediği bilgiyi alabiliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!