Microsoft 'Windows 10'u tanıttı

Yazılım firması Microsoft, bu yıl piyasaya süreceği ''yeni nesil işletim sistemi Windows 10''un yeni özelliklerini tanıttı.

Microsoft 'Windows 10'u tanıttı
Microsoft 'Windows 10'u tanıttı
GİRİŞ 22.01.2015 06:21 GÜNCELLEME 22.01.2015 07:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Microsoft'un, ABD'nin Seattle şehrindeki genel merkezinde düzenlediği toplantında, yeni işletim sistemi Windows 10'la ilgili detaylar açıklandı. Toplantıda, Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcılarının bir yıl süresince yeni işletim sistemine ücretsiz geçiş yapabilecekleri belirtilirken, Windows Holographic adlı yeni bir projenin duyurusu da yapıldı.

Toplantıda konuşan Microsoft'un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, ''İnsanların Windows'u günlük bazda sevmesini istiyoruz'' dedi.

Microsoft'un Operasyon Sistemleri Ünitesi Başkanı Terry Myerson ise bugün Windows için devasa bir gün olduğunu belirterek, ''Windows 10, Windows'un son sürümünden çok daha fazla şeyler içeriyor. Windows 10, oyunun kurallarını değiştiriyor'' ifadesini kullandı.

Toplantıda yapılan açıklamalara göre, yeni işletim sistemi bütün platformlarda çalışacak. Yeni işletim sisteminde deneme sürümünde ortaya çıkan başlangıç menüsü de bulunacak.

Windows 10'un tablet ve telefon sürümlerinin de tanıtıldığı toplantıda, Microsoft 1520 akıllı telefon üzerinde Windows 10'un yeni özellikleri anlatıldı.

Sesle komut verilen akıllı asistan Cortana, telefonların ardından masaüstü bilgisayarlara da gelecek. Yapay zeka teknolojisiyle Windows 10'un arama ve hatırlatma özelliği de geliştirildi. Oldukça sade bir tasarımı bulunan Spartan, Windows 10'un web tarayıcısı olacak ve Internet Explorer'ın yerini alacak. Spartan, kullanıcılara not almalarına, çizim yapmalarına ve daha akıcı bir düzen içinde içeriği okumalarına imkan sağlayacak. Tarayıcı Microsoft'un Cortana kişisel asistanın bir sürümünü içerecek. Bu, akıllı telefonlarda nisan ayından itibaren kullanılabilecek.

Sanal gözlük projesi

Tanıtım toplantısında konuşan Microsoft'un Kinect adlı hareket-sensörlü cihazını tasarlayan Alex Kipman da Windows'ta artırılmış gerçeklik çağının başladığını söyledi.

Hologram gözlüklerle açıklama yapan Kipman, kullanıcıların dijital deneyimini holograma çevirecek Microsoft HoloLens gözlüklerini "kablosuz hologram bilgisayarı" olarak sundu.

Microsoft'un hologram gözlükleri, Windows 10 ile uyumlu olarak sunulurken, gözlükler sayesinde, oyunlardan film izlemeye kadar tüm dijital tecrübeler üç boyutlu hale çevrilebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    tekel bir firma olmasına rağmen güzel işler başarıyor. onbinlerce bilgisayar uzmanlarının bir türlü stabil hale getiremediği masaüstü linux sistemleriyle bir firmayı kıyaslayınca gayet makul işler yapıyorlar. ancak arkadaşımızın dediği gibi yeni işletim sistemlerine ve çok daha hızlı donanımlara günlük işlerde ihtiyacımız yok. bunun yerine daha kararlı çalışan, çok az enerji tüketen, düşük maliyetli donanım-yazılımlara yönelinmesi gerekir. tabi bu kimsenin isine gelmez o ayrı.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ozellik degil 'hiz' istiyor artik. Microsiftun ve intelin islemci ve isletim sistemi ile belki 10 yilda hissettiremedugini ssd teknolojisi yapti. Artik teknoloji cok yavas, insanlarin istedigi hizi saglayamiyorlar. Hemde milyar dolar kazanmalarina ragmen.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    1 yıl ücretsiz; herkes gönüllü test kullanıcısı; ardından yamalar ve güncellemeleri yapar, windows ailesine öncekiler süpermiş gibi bir yenisi daha eklenir. Donanım ve yazılımların hemen tümü yeniden revizyona girer; bu iş böylece sürüp gider. Allah aşkına söyleyin; Windows XP'den sonraki hangi özellik işinizin olmazsa olmazı niteliğinde? Office 2000'den sonra ben yenisine ihtiyaç duymadım.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki yazıda Hologramdan da bahsediliyor, İnşallah gözlüksüz ve yansımasız görüntünün havada oluşturulabildiği bir keşif yapılırda bilgisayar bir çerçeve içerisinden kurtulur. Görüntülerin havada uçuştuğu ortama yayılmış görüntüler oluşturabilen bilgisayarlar ile karşılaşırız...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    microsoft sürekli vitrine çalışıyor, koca windows tabanlı sunucular flash bellekten bulaşan uyduruk bir autorun virüsüne yenik düşüyor, güvenliğe, sistem kaynaklarını verimli kullanmaya, performansa önem verseler daha iyi olacak. Bir de windows'un arka planda ne haltlar karıştırdığını kaynak kodları kapalı olduğundan kimse bilmiyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...