Windows tarihe karışıyor

Yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10’un Microsoft'un son işletim sistemi olacağı açıklandı.

Windows tarihe karışıyor
Windows tarihe karışıyor
GİRİŞ 11.05.2015 00:44 GÜNCELLEME 11.05.2015 00:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yazılım devi Microsoft, Windows’un 10. sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hem tablet, hem bilgisayar hem de telefon sürümü bulunacak olan Windows 10, bu ismi taşıyan son işletim sistemi olacak. 

Konuyla ilgili açıklama firma yetkililerinden Jerry Nixon’dan geldi. Nixon bir etkinlikte yaptığı konuşmada Windows 10’un Windows’un son sürümü olacağını açıkladı. ‘Windows 10’u piyasaya sürüyoruz ve bu yeni sürüm Windows’un son sürümü olacak. Hala Windows 10’u geliştirmeye devam ediyoruz’ diyen Nixon, yeni bir dönemin ipucunu da verdi.

Microsoft’un önümüzdeki dönemde Windows’u ayrı bir yazılım yerine bir servis olarak sunacak. Bu sayede işletim sistemini bir kez satın alanlar (muhtemelen ücretsiz) güncellemelerle kullanmaya devam edecekler. Yeni işletim sistemi benzer bir şekilde güncelleniyor. Windows 7, 8 ve 8.1 kullananlar ücretsiz olarak Windows 10'a geçiş yapabilecekler. Benzer durumun gelecekte piyasaya sürülecek işletim sistemlerinde de geçerli olması bekleniyor.  Windows 10'un servis olarak kullanıma ne zaman sunalacağı ise şimdilik belli değil. 

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 13
  • Yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    Anroid Linux çeşidi değildir . Çalışmak için Linux Çekirdiğine ihtiyaç duyan kendi frameworkleri üzerinde sanallaştırma mantığında çalışan uygulama tabanlı bir sistemdir . Sanallaştırma tabanlı olduğu için yüksek donanıma ihtiyaç duyar başarımı İos göre düşüktür. Windows ise artık 90'lardan kalma Windows NT Çekirdeği üzerinde çalışıyor ve artık ihyacı yetirince karşılamıyor Microsoft için doğru bir karar. Bir arkadaş sallamış internet sunucuların çoğu windows muş kumda oynasın Linux pazarın en az %70 hakim durumdadır web server domainler unix türevi linux üzerinde çalışmaktadır.
    Cevapla
  • Volkan 8 yıl önce Şikayet Et
    eh iste asagidaki cahiller android de android diyor IOS deseniz diyecem hadi neyse. Ula android ne uzerinde yazildi saniyorsunuz, WIndows bilmiyorsunuz bari yorum yapmayin en azindan iOS mac OSX uzerinde yaziliyor
    Cevapla
  • Anti-Rebel 8 yıl önce Şikayet Et
    RebelBoy Windows'u dünya üzerinde "son kullanıcılar hariç kimse kullanmıyo. Senin o dediğin geliştiriciler Linux ve Mac kullanıyor. Madem bi şey bilmiyosun, saçma sapan yorum yapma
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    senin bilgisayar dünyasindan haberin yok. Server ne demek, Domain ne demek bunuda bilmiyorsundur kesin. mac ve Linux sistemlerinde bu özellikler yok. isyerlerinin yüzde doksaninda Windows serverlari kullaniliyor. Internet aglarin cogu windows Domainlerle baglaniyor. okullardaki bilgisayarlarda halen Windows sistemleri mevcut. ve devam edecekde. cünkü yazilimlar daha cok Windows temeline dayaniyor. biraz arastir. baskalarina laf atacagina ilk önce düsün.
    Cevapla
  • Konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Android de linux çeşididir bunu unutmamak lazım...
    Cevapla
  • erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Servis olmasi demek artik yillik ücret alacak. Yani daha cok para kazanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında