Windows'a sanal sosyal ağ geliyor

Artırılmış ve sanal gerçeklik akımlarıyla yakından ilgilinen Microsoft, batmış bir girişimi satın alarak bu alandaki ciddiyetini destekledi.

Windows'a sanal sosyal ağ geliyor
Windows'a sanal sosyal ağ geliyor
GİRİŞ 07.10.2017 12:30 GÜNCELLEME 07.10.2017 12:30

Microsoft, Silikon Vadisi’nden çıkan AltspaceVR isimli girişimi satın aldığını duyurdu. Aynı isimle geliştirdiği bir sosyal servise sahip olan girişim, sanal gerçeklik teknolojisiyle insanları aynı sanal ortamda bir araya getiriyor.

2013 yılında kurulan AltspaceVR, GV (eski Google Ventures) ve Comcast Ventures’tan 15 milyon dolar yatırım almıştı. Girişimin geliştirdiği servis, insanların sanal ortamlarda bir araya gelmesini, oyunlar oynamasını ve videolar seyretmesini sağlıyor.

Reggie Watts ve Bill Nye gibi ünlü isimler, Oculus Rift, Samsung Gear VR ve HTC Vive başlıklarıyla kullanılabilen Altspace VR’da hayranlarıyla buluşmuştu.

Microsoft satın alması AltspaceVR için hayal edilemeyecek kadar cazip görünen tek seçenekti. 35.000 aktif kullanıcısı bulunan girişim son birkaç ayda bir hayli zor günler geçiriyordu. Bu yılın temmuz ayında suya düşen bir yatırım anlaşması sonrasında battığını duyuran AltspaceVR, ekibini işten çıkarmış ve servisin kapatılacağını bildirmişti.

GİZLİ KAHRAMAN KİM?

Kötü haberden yalnızca bir ay sonra büyük bir sürpriz yaşandı. AltspaceVR, “üçüncü partilerden” beklenmedik bir yardım aldığını ve birkaç çalışanı geri getirerek çalışmaya devam edeceklerini duyurdu. TechCrunch, girişime yardım edenin Oculus’un kurucusu Palmer Luckey olduğuna dair ipuçlarının üzerinde durmuştu.

Ardından gerçekleşen Microsoft satın alması, AltaspaceVR için tünelin ucundaki ışık oldu ve girişim gelecek planları doğrultusunda çalışmaya devam edecek.

Microsoft, girişimin gelecek planlarını değiştirmeyi düşünmüyor. Firma sözcüsünün satın almaya dair verdiği demeçten, girişimin yarattığı sanal topluluğun yeşertilmesine odaklanılacağı anlaşılıyor.

Windows 10 ile entegre hale getirileceği tahmin edilen AltaspaceVR, Samsung, Acer, Asus, HP ve Dell tarafından bu işletim sistemi için geliştirilen sanal gerçeklik başlıklarının sipariş edenlere ulaştırılmasıyla bugünkünden çok daha büyük bir kitleye ulaşacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!