Haber 7'de yer aldığı iddia edilen reklamlarla ilgili açıklama

Okuyucularımız tarafından sitemizde görüntülendiği iddia edilen müstehcen içerikli reklamlarla ilgili açıklama...

Haber 7'de yer aldığı iddia edilen reklamlarla ilgili açıklama
Haber 7'de yer aldığı iddia edilen reklamlarla ilgili açıklama
GİRİŞ 05.02.2013 15:11 GÜNCELLEME 13.07.2013 17:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Değerli okuyucularımız, son dönemlerde gerek sosyal medya gerekse de iletişim formları aracılığıyla tarafımıza iletilen mesajlarda, sitemizde yetişkinlere yönelik reklamlar gösterildiği ile alakalı şikayetler alıyoruz. Söz konusu durumun tarafımızla alakalı olmadığı ve probleme çözüm üretmek amacıyla bu yazıyı paylaşmak istedik.

Haber 7 sorumlu yayıncılık ilkesiyle, farklı okuyucu profillerinin bir araya geldiği, gelişmelere ilişkin kendi görüşlerini dile getirdikleri özgür bir tartışma platformu olduğunun her daim bilincindedir. Bu konuda her daim maddi, manevi değerlerine sahip çıkan; okuyucularına ve düşüncelere her daim önem veren, eleştirilere açık bir anlayışa sahiptir.

Sitemizde yer alan reklamlar yetişkinlere yönelik içeriğe sahip olmayan, reklamlardır. "3. taraf" reklamları (Adsense vs.) ise genellikle internet geçmişinizden (ziyaret ettiğiniz sitelere uygun içerikler) ve hedeflenmiş reklamlar ile oluşmaktadır.  Reklamların seçimi ve yerleşimi konusunda reklam ekibimiz titiz bir çalışma içerisindedir.

Bazı kullanıcılarımızdan gelen şikayetler üzerine aşağıda yer alan örnek görüntüdeki gibi müstehcen içerik barındıran reklamlar sitemizde asla yer almamaktadır. Haber 7'de müstehcen içerikli reklama yer yoktur.

Söz konusu reklam gibi yetişkinlere yönelik farklı içeriklerde reklam gören kullanıcılarımızın bu probleme çözüm üretmesi için birkaç tavsiyeyi bu yazımızda paylaşmak istedik. Teknik olarak incelediğimizde genellikle bilgisayarlara kurulan, çoğu zaman ziyaret edilen sitelerden bulaşarak bilgisayara kurulan toolbar tarzında, zararlı yazılımlar sebebiyle kaynaklanmaktadır.

İlgili programlar bilgisayarınızın "hosts" dosyası, kayıt defteri ile ana sayfayı değiştirememe sorunu (regedit) ve dosya yönetimi (klasör göster/gizle) gibi ayarlara müdahale edip, yönetici yetkisiyle değişikliklere izin vermemektedir.

Bu konuda tavsiyelerimiz aşağıda yer almaktadır.

1- Kullanmış olduğunuz tarayıcının ana sayfasını kontrol edin.
Özellikle Windows XP ve Internet Explorer kullanıcıları bu sorunla karşılaşmaktalar. Bu konuda size tavsiyemiz tarayıcınızın ana sayfa adresini değiştirmeniz; hatta Google Chrome, Firefox tarzında son sürüm tarayıcıları kullanmanız yönündedir.

2- Toolbar ve tarayıcı bileşenlerini kontrol edin.
İnternet tarayıcınızda isteğinize bağlı/istek dışı olarak kurulmuş olan "toolbar" adıyla, genellikle adres satırının altında işinizi kolaylaştırmaya yönelik birkaç aracı barındırıp, birçok konuda yetkiye sahip olan programları devre dışı bırakmanız ve mümkünse kaldırmanızı tavsiye ediyoruz.

Sitemizde görüntülenen reklamlardaki içeriklere müdahale edebilecek olan en büyük etkenlerden birisi toolbar bileşenleri ve programlardır. Karşılaşmış olduğunuz bu müstehcen reklamlar tamamen bilgisayarınıza kurulan veya ağınızda yer alan zararlı yazılımlardan dolayıdır.

3- Güvenmediğiniz programları bilgisayarınızdan kaldırın, kurulum yapmayın.
İnternet üzerinde ücretsiz dağıtılan bazı programlar, garip reklamlarda karşılaşarak yasaklı sitelere giriş tarzındaki geliştiricisi bilinmeyen programları bilgisayarınızdan kaldırmayı unutmayın ve mümkünse kurulum işlemini gerçekleştirmeyin.

4- Antivirüs veya zararlı yazılım engelleyici programları kullanmayı ihmal etmeyin.
İnternet üzerinde yer alan ücretli/ücretsiz antivirüsleri bilgisayarınızda düzenli olarak kullanmanız hem dosyalardan, hem de internetten bulaşan virüslere karşı sizi korumaya yardımcı olur. Ücretsiz olarak Avira Antivir, ücretli olarak ise Kaspersky, TrendMicro tarzında programlar kullanabilirsiniz. Bunun yanısıra ana sayfanızın değişimini veya arama motorunuzu değiştiren programları kaldırmak için Combo Fix bir yazılımını kullanabilirsiniz.

5- Flash disk ve taşınabilir bellekleri açmadan önce taratmayı ihmal etmeyin.
Bilgisayarınıza bağlamış olduğunuz taşınabilir bellekleri, cep telefonunuzun hafıza kartını ve harici hard diskleri açmadan önce antivirüsler ile taratarak virüs bulaşmasına engel olun.

6- Hosts dosyanızı sıfırlamayı deneyin.
Tarayıcınızın adres satırına Google.com.tr yazmanıza rağmen farklı bir site açılıyorsa "hosts" dosyasını incelemenizi tavsiye ediyoruz. Bilgisayardan teknik olarak anlayan kullanıcılar bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilir. Genellikle programlar aracılığıyla yapılan bu işlemi, program kullanmadan gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem;

C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC yolunu ziyaret ederek uzantısı olmayan "hosts" dosyasını Not Defteri ile açtıktan sonra içerisinde yer alan tüm metinleri silin ve kaydedin. Bu işlemi yönetici hesabına sahip olan kullanıcılar yapabilmektedir.

Yukarıda yer alan işlemleri gerçekleştirmenize rağmen halen sitelere girdiğinizde farklı reklamlar görüyorsanız; Google yazmanıza rağmen arama motoru görünümünde farklı bir site açılıyorsa en kesin çözüm, bilgisayar teknik servisine giderek bilgisayarınıza format attırmanız ve sonrasında antivirüs yazılımı kurarak daha dikkatli bir şekilde bilgisayarınızı kullanmanızdır.

Sitemiz ile alakalı reklam şikayetinde bulunmadan önce bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür eder, virüslerden uzak günler dileriz.

Haber 7 Grubu adına;
Ali ARSLAN