Sibirya'da 2 dev delik daha bulundu

ibirya'da ilginç olaylar yaşanıyor. Bilim adamları ilk dev deliğin şokunu atlatamadan 2 yeni delik keşfedildi.

Sibirya'da 2 dev delik daha bulundu
Sibirya'da 2 dev delik daha bulundu
GİRİŞ 29.07.2014 08:56 GÜNCELLEME 29.07.2014 08:56

İki hafta önce Rusya'nın Sibirya bölgesinde keşfedilen yaklaşık 80 metre derinliğindeki dev gizemli delikten bahsetmiştik. Bilim adamları bu deliğin nasıl oluştuğuna dair araştırmalar yaparak, deliğin gizemini çözmeye uğraşırken şimdi yine Sibirya'da iki yeni dev delik daha keşfedildi.

Bu delikler ilki kadar büyük olmasa da benzerlik gösteriyorlar. Bu iki delikten ilkine Antipayuta Krateri ismi verilirken diğerine ise Nosok Krateri denildi.

YERALTI PATLAMASI OLABİLİR
İlk olarak Antipayuta Krateri'nden bahsedelim. Bu dev delik Antipayuta köyünün yakınlarında bulunmuş. İlkinden birkaç yüz kilometre uzaklıkta olan bu gizemli deliğin 15 metre genişliği olduğu söyleniyor. Derinliği hakkında bir bilgi ise bulunmuyor. Uzmanlar bu dev deliğin bir yeraltı patlaması sonucu oluşmuş olabileceğini iddia ediyorlar.

Diğer delik de adından anlaşılacağı üzere Krasnoyarsk'un Nosok köyü yakınlarında keşfedildi. Bu deliğin ise 4 metre civarında genişliği bulunuyor ve 60-100 metre arasında derinliğinin olduğu tahmin ediliyor. Deliğin koni şeklinde olduğu söyleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı