İstediğiniz kişinin yerini cepten bulun!

Merkezi New York'ta bulunan Verint şirketi 'SkyLock' adlı yazılımını satışa çıkardı.

İstediğiniz kişinin yerini cepten bulun!
İstediğiniz kişinin yerini cepten bulun!
GİRİŞ 26.08.2014 09:37 GÜNCELLEME 26.08.2014 10:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yazılımla bir kişinin nerede olduğu cep telefonuyla tespit edilebilecek.

SkyLock adlı yazılımı 'Yerini bul. İzle. Manipule et' sloganı ile pazarlıyor. 

SkyLock'a hedef kişinin cep telefonun numarasını girmek takibin başlamasına yetiyor. 

Şirketin broşüründe Meksika, Nijerya, Afrika, Kongo ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde yapılmış  izlenimlerin haritaları yer alıyor.

Uzmanlar bu yazılımla bütün diktatörlerin, bilgisayar korsanları, suç şebekelerinin dünyanın herhangi bir bölgesinde insanları izleyebileceği görüşünde.

ENGELLEMEK İMKANSIZ

Uygulama, operatörlerin birbiri arasında bilgi paylaşımı yaptığı SS7 adlı sistemdeki verileri sorgulayıp istenilen kişinin yerini birkaç sokak yakınını tespit edebiliyor. Bu sistemi ise önlemek imkansız.

180 ÜLKEDE KULLANILIYOR

Verint şirketinin 180 ülkede 10 binden fazla kuruma hizmet verdiği açıklandı. Hangi ülkelerin uygulamayı satın aldıkları açıklanmazken hükümetlerin ve istihbarat servislerinin kullandıkları bilgisi bulunuyor.

 

YORUMLAR 9
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    birde bizim gezizekalilar ve paralelciler geldi aklima. hani twitter kapandignda vpn kullanrak twittere ulasmaya calisanlar vardi ya ?! iste bunlar tüm özel bilgilerini o vpn sahibine verdilerde haberleri bile yokdu. birde kibirlene kibirlene biz twittere ulasiyoruz ve girdik diye demeleri var ya ?! tam trajik komedi ;-)) bilgisayarini ha kendi elinle teslim etmissin ha vpn ile girmisin. ikiside ayni. tüm özel dosyalarin, fotograflarin, cv lerin, özel videolarin simdi baska kisilerin elinde. boynun bir karis uzadimi simdi ;-)
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    facebookun sahibi olan mark zukerbergin bir lafi geldi aklima. "kullanicilarin bilgilerini almak icin zorlanmaya gerek kalmadi. aptallar tüm sahsi bilgilerini severek ve isteyerek veriyorlar bize". hele hele smartphone kullanicilari daha cok yandi. sadece whatsappi kullanlari düsünecek olursak durum böyle. sadece hava tahminni almak icin gps koordinatlarini severek verenler icin durum böyle. neymis ?? "modaymis". neymis ?? "herkesin varmis". ilerdeki modayida görürsünüz siz ;-)) sanal zincirlere mahkum olmak ne kadar kolaymis ;-)) aptalligimiza doymayiz ;-))
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay Kardes Ya.... Bakiyorumda yorumlara @icayiroglu yazmis : Sucu olan baskasindan kacanlar bunlara karsi cikar` diye, @Abdullah Genc: `Faydali uygulama` demis... Yahu ne kadar SAF vatandasimiz var ulkede ya hu! Mert Mert en dogrusunu soylemis. Boyle bir uygulama ne demek biliyormusunuz??? 1- Cocugunuzun nerede oldugunu baskasida gorecek(Tek siz mi saniyorsunuz?) 2- Sizin nerede oldugunuzu baskasida gorecek.(Taslar yerine oturur gibi oldu mu simdi??) Olmadi mi?.. Devam edeyim; Soygun Plani Yapan Hirsiz gorecek sizin nerede oldugunuzu.Hatta evdeki tum kimselerin nerede oldugunu gorecek. Size karsi kin besleyen,size karsi nefreti olan gorecek, patronunuz gorecek, iyi veya KOTU NIYETLI OLAN herkez gorecek... Simdi tekrar dusunun,bu uygulama `iyi mi` yoksa KOTU mu... Daha RFID chipleri cikacak deri altina,ben esas onlari bekliyorum,ne zaman `mutlaka herkez yaptirmali` denildi, o zaman bitmistir insan irki...Su anda ki parmak izlerinin verilmesi bile sacma Turkiyede,yurtdisinda SUCLU kisiler verir sadece!!!
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    ÜÇKAĞITÇILAR ŞU ANDA ŞEHİR DIŞINDAYIM VEYA ŞURADAYIM YALANI ATAMAYACAKLAR. . Dünyada sır diye bir şey kalmadı.Sadece sırların bilinmesi sınırlı kişilerce biliniyor,gerekli olduğunda kullanılıyor.Bu uygulamadan sonra üçkağıtçıların şu anda şehir dışındayım veya şuradayım gibi yalanları prim yapmayacak.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten eskiden beri varda. bu dünyanin yerlesik düzen sahipleri (sionistler, rothschildler, rockefellerler, vs.) böylece bu isi legal ve standard seviyeye cikarmak istiyor. iyi gibi görünen bu uygulama aslinda insanlari köle gibi kullanmak isteyenlerin birinci leveli olsa gerek. ikinci levele geldigmizde bu sistemi onaylayan herkes pisman olacak ama gec olacak gibi. böyle seylere itibar edilmemeli ve yasaklanmali ülkeler tarafindan. böyle seyler ancak ve ancak mahkum olanlar üzerinde kullanilabilnir ama bu bile tehlikeli. ilk basta RF teknolojsini uygulamaya gecirmeye düsünen bu sionistler (bknz. aaron russonun reportaji) RF teknolojisini bile kullanmaya gerek görmeyecek gibi bu gidisle. avuclarini simdi nasilda ovusturduklarini duyar gibiyim. böyle teknoloji aslinda SADECE silahlar üzerinde kullanilmali. böylece her silah sahibi tehlikeli olmaktan cikar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!