Dünyanın en zekileri yarıştı

Bu yıl Ankara'da 8'incisi düzenlenen 'Hafıza Olimpiyatları', Dünyanın en zeki beyinlerini bir araya getirdi.

Dünyanın en zekileri yarıştı
Dünyanın en zekileri yarıştı
GİRİŞ 01.09.2014 12:17 GÜNCELLEME 01.09.2014 12:17

Kuruculuğunu Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın üstlendiği 'Hafıza Olimpiyatları' Ankara'da festival havasında Ankaraa Demora Otel'de gerçekleşti. Türkiye ve yurt dışından katılım sağlayan her yaştan zeki 439 yarışmacı, ödül alabilmek için ter dökerken, yarışmadan bir de rekortmen çıktı. İsimler ve yüzler katagorisindeİstanbul'dan yarışmaya katılan 40 yaşındaki Rukiye Eyaz Çal, geçen yıl isim ve yüz hatırlama konusunda 104 olan rekorunu bu yılki yarışmada 108'e çıkararak Türkiye rekortmeni oldu.

Dünyanın en zeki insanları, katagorilerinde birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Kısa adı Memoriad olan dünyadaki resmi Hafıza Olimpiyatları, Türkiye'den ve yurt dışından 439 yarışmacının katılımı ile gerçekleşti. 'Mental Aritmetik', Hafıza Gücü', 'Zihinsel Matematik' ve 'Hızlı Okuma' kategorilerinde derece alabilmek için ter döktüler. Hafıza Olimpiyatları'nın ilk etabının Ankara ABC Koleji'nde gerçekleştirildiğini belirten Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, "Bu yıl 8'incisi düzenlenen olimpiyatlarımıza Türkiye genelinden 5 ile 12 yaş gruplarından 285 çocuk 'Türkiye Mental Aritmetik' şampiyonu olabilmek için ter döktü. Hepsini kutluyorum" dedi.

Yarışmaya Ankara'dan katılan 12 yaşındaki Hüseyin Soysaldı birinci olurken, 10 yaşındaki Berkay Gedikbaş ise ikinci oldu. 'Memoriad 2014 Türkiye Open Hafıza, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma' olimpiyatlarında Türkiye rekorları kırıldı. Organizasyonun ikinci gününde 75'İ yetişkin 79'u çocuk olmak üzere toplam 154 kişi dereceye girebilmek için yarıştı.

Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın başkanlık ettiği organizasyonda 11 farklı kategoride yarışan süper beyinler, 'Zihinsel Takvim', 'Zihinsel Toplama', 'İsimler ve Yüzler Hafızası', 'Binary Sayılar Hafıza' ve 'Zihinsel Çarpma' dallarında olmak üzere tam 5 kategoride Türkiye rekoru kırdılar. 'Zihinsel Takvim' ve 'Zihinsel Toplama'nın rekortmeni 13 yaşındaki Burak Bilgin, 'İsimler ve Yüzler Hafızası' ve "Binary Sayılar Hafızası'nın rekortmeni Rukiye Eyaz Çal, 'Zihinsel Çarpma" da ise Rabia Nur Çelik oldu.
Katılımın her yıl arttığını kaydeden Memoriad Başkanı Melik Duyar, "Beyne olan ilgi Memoriad'a olan ilgiyi ve katılımı arttırdı. Memoriad'ı ilk düzenlediğimde 13 katılımcı vardı ve hepsi erkekti. Şimdi ise her yaş grubundan 154 katılımcı var. Ayrıca son yıllarda çocuklar ve bayanlar bir hayli atakta" dedi. Duyar, Ekim ayında Almanya'da dünyanın en iyi 40 beyninin yarışacağı 'Mental Calculation World Cup' Mental Hesaplama Dünya Şampiyonası yapılacağını belirtti. duyar, 'Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları'nı 2016 yılında ise Amerika'nın Las Vegas şehrinde düzenlemeye hazırlandıklarını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil