Dünyaca ünlü projede bir Türk

Dünyaca ünlü robot Asimo Robot Projesi’nde Türk mühendis Fatih Han Çağlayan da görev yapıyor.

Dünyaca ünlü projede bir Türk
Dünyaca ünlü projede bir Türk
GİRİŞ 01.09.2014 17:18 GÜNCELLEME 01.09.2014 17:41

Honda'nın Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından Japonya'da üretilen insansı robot Asimo’nun Türk mühendisi, 1991 Hollanda doğumlu Fatih Han Çağlayan adlı Elektronik Mühendisi. Üstelik Asimo Robot Projesi’ne, 23 bin öğrenci arasında seçilerek alındı..    

1991’de Hollanda’nın Rotterdam şehrinde dünyaya gelen,  22 yaşındaki Türk mühendis Fatih Han Çağlayan’ın eğitimi hayatı başarılarla dolu. Çağlayan, Hollanda’daki Süper Lise’den  üstün başarıyla mezun oldu. İstediği üniversitede, dilediği fakülteye girme hakkı varken, o 2010’da Delft Üniversitesi Elektronik Mühendisliğini tercih etti.

İlk yılda gösterdiği başarılarla "Honours Programme"e (Şeref Programı’nı) katılma hakkı kazandı. Fatih HanÇağlayan, Honours Programme araştırmasında, değişik rahatsızlıklardan dolayı insan beynine takılan “Neurostimulator” cihazını küçültme projesinde de başarılı oldu.  Böylece ikinci sınıfta, dünyada sadece 50 kişinin katılabildiği MIT (Massachussets Institute of Technology) ve Harvard’in organizesinde olan “Science and Technology Leadership Association”in 2012 Forumu’na, Delft Üniversitesi’nin temsilcisi olarak katıldı.

Delft Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 22 yaşındaki üçüncü sınıf öğrencisi Fatih Han Çağlayan’ı başarılarından dolayı bu kez de özel burs tahsis ederek , Japonya’ya, Asimo Robot Projesi’nde çalışmaya gönderdi. O şimdi insani robotların en gelişmişi olarak gösterilen Asimo’nun mühendislerinden biri. 

Parlak zekası, çalışkanlığı ve başarılarıyla dünyanın dikkatini üzerinde toplayan Fatih Han Çağlayan, ana dili Türkçe’yle birlikte İngilizce, Flemenkçe(Hollandaca), Almanca, İspanyolca, Fransızca ve Japonca olmak üzere yedi dil biliyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu