TSE'den başkente "dev" laboratuvar üssü

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Ankara Temelli'ye "dev" bir laboratuvar üssü kurmak için çalışmalara başladı.

TSE'den başkente "dev" laboratuvar üssü
TSE'den başkente "dev" laboratuvar üssü
GİRİŞ 23.09.2014 12:44 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, TSE'nin 2018 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı Temelli kompleksi, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Komplekste yer alan tüm bina inşaatları, mekanik ve elektrik tesisatları, alt yapı işleri, dahili yollar, kanalizasyon ve yağmur suyu drenajları, çevre düzenleme işleri, tesisat galerisi, otopark, peyzaj ve ağaçlandırma için yaklaşık 120 milyon lira ön maliyet hesaplandı.
      
Kamu ihale kanunları çerçevesinde yapılacak tesisin finansmanı, TSE'nin öz kaynaklarıyla sağlanacak.
      
TSE, bu yatırımla Avrupa'da sadece birkaç ülkede olan, Ortadoğu ve Balkanlarda ise örneği bulunmayan "dev" bir laboratuvar üssünü Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.
      
14 LABORATUVAR         

Sanayinin ihtiyaç duyduğu gelişmiş teknoloji konularındaki ihtiyaçlara yanıt verecek komplekste 14 farklı laboratuvar olacak.
      
Kimya, gıda, yapı malzemeleri, makina ve malzeme, elektrik/elektronik, bio-uyumluluk, EMC ve akustik, tekstil ve nanoteknoloji, formaldehit ve organik bileşikler analiz, çevre şartları, asansör test merkezi, enerji sistemleri, yüksek güç ve gerilim ile yüksek gerilim direkleri laboratuvarlarının yer alacağı üste ayrıca, Ankara Araç Kontrol Merkezi de bulunacak.
      
Komplekste laboratuvarların yanı sıra, 600 kişilik konferans salonu, teknik kurul salonu, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının ofisleri, genel arşiv ve kütüphane, Türk sanayisinde önem arz eden ve uzun yıllar kullanılmış laboratuvar cihazlarının sergilendiği kamuya açık müze, Ar-Ge ve teknoloji alanları ile sağlık, spor merkezi, kreş, yemekhane, mutfak ve teknik merkezler de olacak.
      
Türkiye'nin "ilk uygulamalı eğitim merkezi"
      
Komplekste ulusal ve uluslararası bazda sanayiciye, üreticiye, hizmet sektörüne, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik uygulamalı laboratuvar, kalibrasyon ve Ar-Ge amaçlı uygulamalı eğitimler de verilecek. Bunların yanı sıra, enerji verimliliği, organik tarım ve hayvancılık, bilgi güvenliği, helal gıda, kalite sistemleri gibi alanlarda verilecek eğitimlerle ,kompleksin Türkiye'nin "ilk uygulamalı eğitim merkezi" olması hedefleniyor.
      
Öte yandan, tesiste ISO, CEN, CENELEC, IEC gibi uluslararası ve bölgesel standart kuruluşlarının irtibat ofislerinin yer alacağı bir koordinasyon merkezi de oluşturulacak.
      
Güvenli yeşil bina kriterlerine göre projelendirilecek ve belgelendirilecek Temelli Kompleksi enerji verimliliği, çevreye ve insana duyarlılık ve kalite sistemleri konularında örnek bir kompleks olacak.

YORUMLAR 1
  • ali celik 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber fakat;. Sağlık ve tarımdada araştırma ve geliştirmeler için böyle tesisler kurulmalı.Hayvansal ve bitkisel besinlerin doğal ve çok daha fazla ürün elde etmek için çalışmalar yapılmalı.Kanser aids ve benzeri hastalıklar için araştırmalar yapılmalı.Engellilerin engellerini ortadan kaldıracak ürünlerin üretimi için çalışılmalı.Ayrıca Karbondioksidin havadan alacak fabrika atıklarını yeniden hammaddeye döndürerek hem kirlilikten hem kurtulmak hemde ucuz hammadde elde etme çalışmaları yapılmalı.Bunların herbiri bir üniversiteye verilip o üniversiteye maddi yardım artırılmalı.Büyük ülke olmak sadece silahla parayla olmaz bilimi geliştirmek için çalışmak gerekir bunlar ekonomimizin gelişmesini ürün çeşitliliğimizin ve kalitesinin artmasını sağlar.Dünyada Türk malı parmakla gösterilir. Bu dediğim çalışmalar cılız olarak yapılıyordur ama belli üniversitelerin herbiri bir konuda uzmanlaştırılmalı.O zaman daha verimli çalışma olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler