TAKBAM'dan 2.Türk Antarktika Seferi

Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM), Antarktika'ya ikinci Türk Bilim Seferi için hazırlıklarını sürdürüyor.

TAKBAM'dan 2.Türk Antarktika Seferi
TAKBAM'dan 2.Türk Antarktika Seferi
GİRİŞ 19.10.2014 09:28 GÜNCELLEME 19.10.2014 09:28

 “Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi” (TAKBAM) tarafından; Aralık 2014-Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek “2.Türk Antarktika Bilim Seferi” için hazırlık çalışmaları devam ediyor.

TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’nın İstanbul Beykoz’da bulunan  sahasında eğitim kursu icra edildi.

Ülkemizin çeşitli devlet üniversitelerinden, farklı bilim dallarıda uzman 16 akademisyen, bu program kapsamında “Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı”nın eğitim kursuna iştirak etmiş bulunuyor.

“Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi” (TAKBAM)   Genel Sekreteri Sn. Abdurrahman Külünk konu ile ilgili: “Bu sezon, Antarktika’ya gönderilecek Türk Bilim İnsanı adayların; bilgilendirilmesi ve çok hayati öneme sahip konularda tecrübelendirilmesi amacıyla bu eğitim kurs program gerçekleştirilmiştir. Bunu sağlayan; TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Kurtarma ve Sualtı Komutanı Dz.Kur.Alb. İlhan ÖCALAN, Sualtı Eğitim Mrk.Komutanı Dz.Kur.Alb. Bülent TAŞ, Kurslar Komutanı Dz.Kur.Yrb. Selçuk GÜRDER ve emeği geçen tüm askeri personele sonsuz şükranlarımızı sunarım.” dedi.

TAKBAM Uluslararası Koordinatör Sn. Ebuzer TÜRKEL: Geçen yıl “Türk Bilim Tarihi” açısından ilk defa 2 akademisyeni Antarktika’ya göndermiştik. Bu sene daha fazla akademisyen katılımcı ile “2.Türk Antarktika Bilim Seferi” gerçekleştirilecektir. 2013 de Bulgaristan ülkesi “Bulgar Antarktik Enstitüsü” BAİ ile mutabakat anlaşması yapmıştık. Bu yıl; Rusya Federasyonu “Arktik ve Antarktik Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü” AARI ile benzer memoranduma imza attık. Aynı şekilde Çin ülkesi organizasyonu ile de ilişkimiz bulunmaktadır. 

Bu uluslararası bağlantılarımız kapsamında, bu ülkelerin Antarktika’da bulunan üslerinin lojistik imkanlarından yararlanarak, Türk Bilim insanlarımızın çalışmalarını gerçekleştirebileceğiz.” dedi.

Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı Beykoz sahasında yapılan kursta, aday akademisyenlere;
“Zodyak/Motorlu lastik bot Kullanma Eğitimi”, “Gemiden bota, bottan gemiye iniş çıkış eğitimleri”, “Sahilden bota, bottan sahile malzeme/personel transferi”, “Süratli botta emniyetli seyir usulleri”, “İlk yardım usulleri”, “Hipotermi ve denizde hayatta kalma usulleri” şeklinde ders program eğitimleri gerçekleştirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi