Google X’den yeni çılgın proje

Google kandaki kanseri nano parçacıklar ve giyilebilir teknolojiler ile takip etmeyi amaçlayan bir projeyi duyurdu.

Google X’den yeni çılgın proje
Google X’den yeni çılgın proje
GİRİŞ 29.10.2014 10:43 GÜNCELLEME 29.10.2014 13:40

Google’ın geleceği hayal etmekten sorumlu kolu Google X tahmin edebileceğiniz gibi oldukça azimli. Ancak grubun tedavi alanındaki planları adeta bilim kurgu kitaplarından fırlamış gibi. Ekip dün yapılan WSDJ konferansında kandaki kanseri nano parçacıklar ve giyilebilir teknolojiler ile takip etmeyi amaçlayan bir projeyi duyurdu.

Google X laboratuvarlarının yaşam bilimleri bölümünün başı Andrew Conrad yaptığı açıklamada projeyi detaylandırdı. Hastaların manyetik nano parçacıklar ile dolu bir hapı yutması ile başlayacak süreçte bu parçacıklar kana karışarak vücudun hücrelerine ve proteinlerine yapışacak. Nano robot olmayan bu parçacıklar vücuttaki giyilebilir cihaza kanserli hücreler hakkında doktorların kullanabileceği veriler gönderecek.

Caltech, MIT ve University of Georgia’nın dahil olduğu kanserlerle nano parçacıklar ile savaşa Google da dahil olacak gibi gözüküyor. Tüm bunlar Google’ın hastalıkları ve hatta yaşlanmayı bitirme projesinde bir adım olarak yorumlanıyor.

Google ek olarak bu şekilde toplanan medikal verilerin hiçbir şekilde kendisi tarafından toplanıp saklanmayacağını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…