Rusya'da dev bir delik daha açıldı

Rusya'da bir kaç ay önce orta çıkan devasa boyuttaki deliğin ardından bir tane daha ortaya çıktı.

Rusya'da dev bir delik daha açıldı
Rusya'da dev bir delik daha açıldı
GİRİŞ 21.11.2014 09:18 GÜNCELLEME 21.11.2014 09:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bundan birkaç ay önce Rusya'da ortaya çıkan gizemli delik bilim dünyasını bir hayli şaşırtmıştı. Bu delik üzerinde günlerce çalışmalar yürüten bilim insanları, deliğin sırrını ise bir türlü çözemediler. Şimdi ise Rusya'da yeni bir delik daha ortaya çıktı.

Rusya'nın Perm bölgesi yakınlarındaki, Uralkali firmasının Solikamsk-1 madeni çalışanları tarafından keşfedilen budev delik 
yaklaşık 20x30 metre boyutlarında. Terk edilmiş bir kasabanın tam ortasında bulunan bu dev delik gerçekten korkutucu ancak asıl korkutucu olay yalnızca bu değil. O bölgeye yakın bir kasabada yaşayan insanlar, tümkasabanın yerin altına gitmesinden korkuyorlar.

Deliğin olduğu bölgede bulunan madenin işletmecisi olan firma yetkilileri, deliğin daha önce tahliye edilmiş Solikamsk-2 madeninin üzerinde oluştuğunu söylüyorlar. Bu madenin tahliye edilme sebebi olarak ise daha öncetuzlu suyun madene dolması gösteriliyor.

Yetkililer, bu deliğin de muhtemelen toprağın suya dayanamayacak hale gelmesinden dolayı oluştuğunu söylüyorlar. Yerel halkın endişelendiği gibi, deliğin daha da büyüyebileceğini söyleyen yetkililer, deliğe yaklaşık 3 km uzaklıkta olan kasabanın bundan etkilenmeyeceğini düşünüyorlar.

YORUMLAR 1
  • İbrahim YARIKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    bildiğimiz obruk işte, nesi gizemli bunun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!