Sek sek oynayarak katıldılar

Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi gerçekleştirildi.

GİRİŞ 11.04.2015 17:24 GÜNCELLEME 11.04.2015 17:53

İlk kez gerçekleştirilen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde yurtiçi ve yurtdışından katılım sağlayan akademisyenler, "Çocuk Kentsel Dönüşümün Neresinde" konusunu masaya yatırdı. Tüm katılımcıların sek sek oynayarak içeri alındığı kongrede çocuklar kendileri için hazırlanan özel stantlarda gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

‘Çocuk için Çocukla Birlikte’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında akademisyenler “Çocukların Şehri” temalı sunumlar gerçekleştirirken Yerel yönetimlerin çocuklara daha yaşanılabilir bir çevre sunmak için neler yapabilecekleri de konuşuldu. Program kapsamında bir çok belediye kurduğu stantlarda çocuklar için gerçekleştirilen projelerini tanıttı. Miniklerin çok sayıda etkinliğe katılabildiği kongrede, küçük mucitler tarafından hazırlanan projeler de görücüye çıktı.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ AKADEMİSYENLER TARAFINDAN ELE ALINDI

Projenin amaçlarına ilişkin bilgiler veren Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Aslan, ”Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi Belediyeler Birliği bünyesinde kurduğumuz şehir politikaları merkezimizin ikinci etkinliği. Birinci etkinliğimiz Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumuydu. Turgut Cansever’in geleneksel ve İslami mimarı üzerindeki etkilerini, tezlerini, yaklaşımlarını akademisyen hocalarımız ve bilim adamları tartıştı” dedi.

MİNİK MUCİTLER PROJELERİNİ TANITTI

Kongrede kurulan stantlarda geliştirdiği dik oturtan sandalye ile katılan Ayşe Sena Börk, “Ben bir Proje tasarladım projemin adı Dik Oturtan Sandalye, sandalye bizim kambur olmamızı engelliyor. Mesafe sensörü sayesinde dik oturup oturmadığımızı anlıyor ve eğe dik oturmuyorsak alarm devreye giriyor. Bu şekilde kamburlukları önlüyor. Ben bu proje il e Türkiye’deki kamburluk oranını en aza indirmeyi amaçladım” dedi.

Salona sek sek oynayarak girdiğinde çok heyecanlandığını belirten Firdevs Gül Yıldırım isimli vatandaş, en son ortaokuldayken oynamıştım. 26 yaşındayım yaklaşık 10 yıl olmuş oynayalı. Güzel oldu” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!