Uzmanlar korkuyor! Saatlere 1 saniye ek

Dünya'nın dönüş hızının yavaşladığı gerekçesiyle saatler 30 Haziran akşamı 23.59.59'da iki kez tıklayacak.

Uzmanlar korkuyor! Saatlere 1 saniye ek
Uzmanlar korkuyor! Saatlere 1 saniye ek
GİRİŞ 21.06.2015 11:06 GÜNCELLEME 22.06.2015 07:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dünya'nın Güneş etrafından dönüş hızının yavaşladığını tespit eden astronomların isteğiyle, 30 Haziran'da 'Dünya saatine' 1 saniye eklenecek. 30 Haziran'ı 1 Temmuz'a bağlayan gece, saatler tam 23.59.59'da iki kez tıklayacak.

1 SANİYE İLE AÇIK KAPATILMIŞ OLACAK

Böylece Dünya saatine 1 saniye ilave edilerek, Dünya'nın yavaşlamasının yol açtığı gün ve mevsim kaymasından doğan süre açığı kapatılmış olacak.

UZMANLAR ŞOKTA! 'SİSTEM ÇÖKEBİLİR' 

Ancak 1 saniyelik ilave, bilişim uzmanlarını kara kara düşündürüyor. Uzmanlara göre, ek 1 saniye, birçok teknolojik sistemin arızalanmasına neden olabilir.

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ DURABİLİR

Zira saatler 23.59.59'da bir saniye yerine 2 saniye tıkladığında, çok sayıda bilgisayar sisteminin bunu bir arıza olarak algılayıp durmasından korkuluyor.

YORUMLAR 13
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunda bir yanlışlık var. Demin bende yorumumda hata yaptım. 6dakika falan, aklım başka birşeydeydi. Uzmanlar hatalı burda. Egerki dünya kendi ekseninde yavaşlıyorsa, uzmanlar bir saniye yerine 2saniye atlatmamalı. 2saniye yerine bir saniye atlatmalı.
    Cevapla
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    (Güzel birşey anlatayım. Wikipediadada yanlış. Dogrusu:) eski mısırlıların takvimi 4'er aydan 30'ar gün. 360 günün bitiminde, 5gün tanrılara adaklak yapıp sirius (sopdet) yıldızın 24/25 augustosta güneye dogru görünmesi sabırsızlıkla ve korku içinde bekliyorlardı. Verimli bir sene olması için.
    Cevapla
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    Senede aşa yokarı 6dakika fark ediyor. Tedbiri almasalar, hava 6dakika daha erken kararıp 6dak daha erken güneş dogacak. Eski verileri (güneşin doguşu) karşılaştırıp herkez anlayabilir. Bu dünyanın kendi eksenindeki yavaşlama.birde güneşin etrafında yol alıyor, o mevsimlerle alakalı. Perihelium dünyanın güneşe en yakın mesafesidir. 3/4 ocakta güneş guney dünya yarım adasında en dik seviyededir. Tam 6ay sonra apheliumdede güneş kuzey yarım adada en dik seviyesindedir. İklimler sadece bizim takvimizde, egerki dünyanın güneşin etrafindaki katlettigi yolda hızı yavaşlar veya zamanla güneşten uzaklaşırsa, takvimizde kayma yapabilir. Yoksa sadece iklimler daha uzun sürer.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    hakan isimli arkadaşımız dünya bir gün duracak sonra tersine dönecek demiş. bence biraz astronomi okumakta fayda var. bilgi sahibi olmadan sallamayalım lütfen.
    Cevapla
  • sefer 8 yıl önce Şikayet Et
    biz her yıl iki defa bir saat ielri geri alıyoruz bir saniyede neki, bize bi şey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin