Şeffaf kuzuyu "yanlışlıkla" yediler!

Bilim adamlarının inceleme amaçlı genetiğini değiştirdikleri şeffaf kuzu, "yanlışlıkla" yenildi!

Şeffaf kuzuyu "yanlışlıkla" yediler!
Şeffaf kuzuyu "yanlışlıkla" yediler!
GİRİŞ 26.06.2015 01:41 GÜNCELLEME 26.06.2015 01:42
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bilimsel çalışmalar nedeniyle genetik olarak değiştirilmiş bir kuzu, bir şekilde birilerinin tabağına ulaşmayı başardı. Fransız otoriteler, bu "denizanası-kuzunun" yiyecek et olarak nasıl satıldığını bulmak için çalışma başlattılar.

2000 yılındaki büyük çaplı protestolardan beri Fransa içerisinde, insanlar için genetiği değiştirilmiş yiyeceklerin satılması yasak durumda. Fransa'da GM (genetical modification – genetik değiştirme) araştırmalarına karşı olan ciddi bir grup bulunmakta ve Fransa, Avrupa Birliği'ndeki ülkelerin, onaylı olan 19 genetiği değiştirilmiş ekinin bağımsız olarak yasaklanabilmelerini istemişti.

"Rubis" adını taşıyan kuzu, DNA'sı değiştirilmiş bir koyun tarafından doğrulmuştu.National Institute for Agricultural Research (INRA) araştırmacıları, yeşil bir ışık yayan ve hayvanın derisinin şeffaf olmasına sebep olan denizanası proteini üretmesini sağlayan bir gen kullanmışlardı. Bu şekilde de araştırmacıların kalp nakillerini görmeleri ve incelemeleri mümkün oluyordu.

Ne yazık ki Rubis, sebebi bilinmeyen bir şekilde, diğer "normal" kuzularla beraber mezbahaya gönderildi. Daha sonra da merkez Paris bölgesinde bir yere satıldı ancak Fransız gazetesi Le Parisien'in belirttiği üzere nerede olduğu veya "kimin yediği" bilinmiyor.

INRA'nın açıklamasına göre bu kuzunun insana veya çevreye zararı bulunmuyor ancak "enstitü, çevresel düzenlemelerin ihlalinden dolayı yerel davacıları bilgilendirmiş durumda."

Agence France-Presse'e göre dava, Paris'teki kamu sağlığı mahkemesi tarafından üstlenildi. Le Parisien'in haberi de, kuzunun satışının bir kaza olmayabileceğini ve kötü amaçlı bir INRA çalışanının bu duruma sebep olmuş olabileceği iddia ediyor...

KAYNAK: CHIP
YORUMLAR 11
  • Karakter 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi tanemi sefaf guzu varmis onada sahip cikamamislar oylemi vah bunlarin haline...bizim cobanlari tebrik ediyorum adamlar kac tane guzuya sahip cikiyo..
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Denizanası işlemini farelere uygulanması ile ilgili yıllar önce bir haber izlemiştim Televizyondan, bu fareler şeffaf değildi ve normal görünüyordu. Yalnız ışığı kapayınca karanlıkta ışık veriyorlardı...
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    davetsiz misafir veya maceracı yemiştir.
    Cevapla
  • mehmed 8 yıl önce Şikayet Et
    şeffaf kavurma
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde yedik :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...