10 sene sonra uçan Otokopter arabalar olacak

Pskov Devlet Üniversitesi PGU uçan araba yapmak için proje hazırlıyor. Proje diğer uçak arabaların projesinden çok daha farklı olacak.

10 sene sonra uçan Otokopter arabalar olacak
10 sene sonra uçan Otokopter arabalar olacak
GİRİŞ 10.08.2015 13:05 GÜNCELLEME 10.08.2015 13:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzvestiya gazetesinde yer alan habere göre, uçan arabanın kanatları diğer kanatlardan farklı olacak, arabanın kasasının dışına taşmayacak şekilde 4 adet pervaneden oluşacak. Henüz örneğini oluşturamadıkları ancak bu arabanın kötü yollar ve Rusya'nın geniş topraklara sahip olmasıyla ilgili sorunları çözeceği belirtildi.

Araba iki kişilik olarak tasarlandı. 4 metre uzunluğu ve 2 metre genişliğindeki uçak arabanın ağırlığı yaklaşık bir ton olacak ve 5 vitesli 2 litre hacimli benzin motor kullanılacak.



Uçmak için yatay yerleştirilmiş vida-çarklar kullanılacaktır. Ön sağ ve sol tarafta iki küçük pervane ve arka tarafta ters yönde dönen iki büyük eş eksenli pervaneler yer alacak. Elektrik motoru elektriği içten yanmalı motoru harekete geçiren jeneratörden alacak, ağdan şarj yapılmayacak. Motorların durması halinde yüksek kapasiteli bataryalar acil iniş yapmaya yardımcı olacak. Maksimum uçuş yüksekliği 3 kilometre, çalışma yüksekliği 2 kilometre olacak. Ortalama 200 kilometre hıza sahip uçak arabanın hızı 500 kilometreye kadar çıkabilecek.



Uçuş uzmanları Otokopter aracın gelişmiş motorlar ortaya çıktığında yani 10 sene sonra ancak gökyüzünde uçabileceğini tahmin ediyorlar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    tamam anladım biz neden araba üretmiyoruz çünki benzinlinin modeli geçecek anlaşıldı onun için direk uçan araba yapacağız galiba
    Cevapla
  • tayyip 8 yıl önce Şikayet Et
    sen iste ben sana ufo bile uretirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor