Türk profesörden devrim niteliğinde buluş

Prof. Dr. Eroğlu, aşınmaya karşı dayanıklı, düşük maliyetli çift katmanlı sac levha üreterek uluslararası alanda bir ilki başardı.

Türk profesörden devrim niteliğinde buluş
Türk profesörden devrim niteliğinde buluş
GİRİŞ 31.08.2015 19:31 GÜNCELLEME 31.08.2015 19:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Mehmet Eroğlu, geliştirdiği yenilikçi ürünlerle demir çelik sektöründe geleneksel ürünlerin yerine aşınmaya karşı dayanıklı, üretimi kolay, düşük maliyetli çift katmanlı sac levha üretti. Birbirinden farklı yenilikçi ürünleriyle birçok sanayi alanında kullanılabilecek ve milli ekonomiye 900 milyon dolar gelir sağlayacak ürünler ortaya çıkartan Prof. Dr. Eroğlu, patentli olan buluşlarının inşaat, çimento, otomotiv ve demir çelik ihtiva eden her türlü sanayi alanında kullanılarak sanayiciyi zaman kaybından, nakliye masraflarından ve yüksek maliyet giderlerinden kurtaracağını ifade etti. Eroğlu, son 10 yılda hızla gelişen ülkemizde 2023 hedeflerine doğrudan hitap eden yenilikçi ve katma değeri yüksek patenli projeleri ile en başta sanayicinin kalkınmasını, ardından ülke menfaatlerini muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek olmanın kıvancını milletimizle paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Eroğlu, çalışmalarında devletin Ar-Ge ve inovasyona olan desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan ve Fırat Üniversitesi Rektörüne teşekkür etti.

YORUMLAR 9
  • nehr 8 yıl önce Şikayet Et
    biz malzemeyi gördük gerçekten de var
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle birşey üretildiyse ki zor, petrolden değerli.
    Cevapla
  • Yaw he he 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fırat Üniversitesi'nde yine bir tanesi sözüm ona Radyasyon Zırhı üretecekti hani, o kadar gazetelere manşet olup şov yaptı. Adamlar manşetlere çıkmak için sıra bekliyorlar ama ortada bir halt yok.
    Cevapla
  • sosyolog 8 yıl önce Şikayet Et
    katledecekler bu hocamızı
    Cevapla
  • Turgut 8 yıl önce Şikayet Et
    Prototip mamulü görsek iyi olacaktı. Neyse Cinliler kopyalamasın şimdiden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı