Görüntüyü kaydeden lens

Sony'nin üzerinde çalıştığı lens görüntü kaydedebiliyor.

Görüntüyü kaydeden lens
Görüntüyü kaydeden lens
GİRİŞ 03.05.2016 15:49 GÜNCELLEME 03.05.2016 15:49

Sony, giyilebilir cihaz teknolojisine yeni bir soluk getirmek adına kameralı kontakt lens patentini aldı. Sony’nin üzerinde çalıştığı teknolojide kamera lensi, görüntü sensörü, mikro işlemci ve depolama alanı yer alıyor.

Kameralı kontakt lenste tüm bu özelliklere ek olarak kablosuz bağlantı teknolojileri de bulunuyor. Hatırlanacağı üzere 2014 yılında Google da kan şekerini ölçen akıllı kontakt lens için Novartis ile iş birliği yapmıştı. Google’ın imzasını taşıyan akıllı kontakt lens, kullanıcının gözyaşını analiz ederek kandaki glukoz seviyesini sürekli takip etmeye imkan sağlıyordu. Elde edilen analiz sonuçları ise kablosuz olarak gözünüzden mobil cihazlara aktarılıyor; böylece şeker hastaları glukoz seviyelerini gün boyunca izleyebiliyordu.

Sony’nin üzerinde çalıştığı belirtilen teknolojinin ise kullanıcıların istedikleri görüntüleri kaydedebilmesine, saklayabilmesine, paylaşabilmesine ve oynatabilmesine imkan sağlaması bekleniyor. Bu teknolojinin final sürümüyle karşımıza gelip gelmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

KAYNAK: LOG
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk