"Türkiye ‘Amasia'nın iç kısımlarında yer alacak"

ABD'li ve Japon ve bilim insanları yer kabuğundaki kaymaları hesaplayarak Türkiye'nin denizlerine ömür biçti.

"Türkiye ‘Amasia'nın iç kısımlarında yer alacak"
"Türkiye ‘Amasia'nın iç kısımlarında yer alacak"
GİRİŞ 14.01.2017 10:58 GÜNCELLEME 14.01.2017 11:07
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Bilim insanlarına göre 250 milyon yıl sonra dünyada kıtalar tektonik kaymalarla birleşirken bugünkü Türkiye toprakları en yakın denizlere binlerce kilometre uzakta olacak.

ABD’nin Yale Üniversitesi ve Japonya’nın Deniz ve Yer Bilimleri Teknoloji Enstitüsü araştırmacılarının hazırladığı modele göre yerkabuğundaki kaymalar nedeniyle Asya ile Afrika, Kuzey Amerika ile Güney Amerika kıtaları birleşecek.

Ayrıca Asya ve Amerika kıtaları arasındaki Bering Boğazı da ortadan kalkacak ve iki kıta kuzeyden birleşecek. Akdeniz küçük bir iç deniz haline gelirken Türkiye toprakları ‘Amasia” adı verilen yeni kıtanın iç kesimlerinde kalacak.

Bilim insanları daha önce de geleceğe dair tahminlerde bulunmuştu. Buna göre yeryüzündeki binaların hepsi 1000 yıl içinde yok olacak. % 29 daha fazla karbondioksit salımı olacak.

50 bin yıl içinde Niagara Şelaleleri kaybolacak, çünkü Erie Gölü yok olmuş olacak. 5 milyon yıl sonra ise Y kromozomu giderek zayıflayacağından erkek cinsiyeti tamamen yok olacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 140
  • Ben 7 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın o kadar ömrü varmı acaba ?
    Cevapla
  • Erdal 7 yıl önce Şikayet Et
    At at ya tutarsa
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    şu bilim adamları türkiye ile ortadoğu arasına bir deniz açmanın yolunu bulsa da şu ortadoğu denen bataklıktan ayrılsak.
    Cevapla
  • İlmi Ledun 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanyalı ilimsiz adamları Kıyametin çok yakın olduğunu da biliyorlar mı ? Güneş ve Tüm yıldız sistemleri normal ömürlerinden çok daha önce Bir Kozmik Frekansla yok olup dönüşecekler
    Cevapla
  • KaraMuratacevap 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi düşünseydiler şu anda elinle yazdığın klavte yerine oyma taşlarla yontma taşdevride kalırdık. Müslüman önce düşünecek bilim nerde bir orda olmalıyız. Hala akıllanmıyoruz. Ne olacak halimiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı