"Robotlar 30 yıl sonra insanları geçecek"

Japon telekomünikasyon şirketi, akıllı robotların sayısının gelecek 30 yıl içinde insan nüfusunu geçeceği, robotların insanlardan "daha akıllı" olacağını tahmininde bulundu.

"Robotlar 30 yıl sonra insanları geçecek"
"Robotlar 30 yıl sonra insanları geçecek"
GİRİŞ 28.02.2017 17:23 GÜNCELLEME 28.02.2017 17:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Japon telekomünikasyon ve internet şirketi Softbank'ın CEO'su Masayoshi Son, akıllı robotların sayısının gelecek 30 yıl içinde insan nüfusunu geçeceğini, robotların insanlardan "daha akıllı" olacağını söyledi.

Masayoshi Son,  İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen teknoloji dünyasının  önemli etkinliklerinden Dünya Mobil Kongresinde gelecekte teknolojinin ne yönde  ilerleyeceğine dair öngörülerini paylaştı.
 
Son, "Gelecek 30 yılda ayakkabılarımızda bulunan çipler beynimizden  daha akıllı olacak. Bu çiplerin üstüne basacağız ama onlardan daha geride  olacağız." öngörüsünde bulundu.
 
Bugün ortalama bir kişinin IQ'sunun 100 civarında olduğunu ifade eden  Son, Albert Einstein yahut Leonardo Da Vinci gibi kişilerin IQ'sunun 200'e kadar  çıktığını belirtti. Son, bu kişilerin dahi olarak nitelenmesine karşın akıllı  robotların IQ'sunun zamanla 10 bine çıkabileceğini ileri sürdü.
 
Bunu "süper zekanın doğumu" olarak niteleyen Son, "Bu gerçek olacak."  ifadesini kullandı.
 
Akıllı robotların sayısının 30 sene zarfında insan nüfusunu geçeceğini  belirten Masayoshi Son, bunların insanlarla aynı boyut ve şekilde olacağı  değerlendirmesini yaptı. Son, bazı robotların uçacağını ve yüzeceğini,  bazılarının ise iki bacağının olacağını, buna karşın diğerlerinin yüzlerce bacağa  sahip olabileceğini dile getirdi.
 
Japon girişimci Son, robotların tehlikeleriyle ilgili ise "Bence bu  süper ya da zeka bizim ortağımız olacak. Eğer bunları doğru kullanmazsak bu bir  risk oluşturacaktır. Buna karşın robotları doğru işler için kullanırsak bunlar  daha iyi bir yaşam için ortaklarımız olabilir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 5
  • Danismend 7 yıl önce Şikayet Et
    elektrikle calismiyor mu bu meret? ukalalik ettiginde kes enerjisini, ac kalinca akillanir :) cek fisi bitir isi...
    Cevapla
  • mc gyver 7 yıl önce Şikayet Et
    evt insanlari gececek insanlarin bas dusmani olacak kendi robot uretimlerini yapacaklar yapay zeka insanligin sonu olabilir
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu diyen adamlar dünyayı uzaylılar işgal edecek diyorlar. Dünya resmen açık hava tımarhanesine döndü.
    Cevapla
  • Vatanperver 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapay zeka meselesinin daima abartıldığını düşünüyorum. Eskiden de geleceğe dair yapılan tahminlerde hep böyle abartılar yapılırdı, şimdi de yapılıyor. Olabilir mi, olabilir; ancak abartılıyor.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir robotun İnsan'dan akıllı olma ihtimali yok. Çünki mantık, kalp ve akıl farklı şeyler. Bunları da Allah özel olarak insana bahşetmiş. Robot sadece insanın ona öğrettikleri üzerinden kendini geliştirebilir. İnsan daha kendi sınırlarında değil henüz. Ledun ilmi insanın öğrenmesine mahsus bir ilimdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'