Bu görüntüyü Türk lise öğrencileri çekti!

Lise öğrencileri 'Ben de Yaparım' Projesi için geliştirdikleri yüksek irtifa balonu uzaydan görüntü çekti.

GİRİŞ 25.10.2017 11:49 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kayseri'de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri İl Temsilciliği tarafından yürütülen 'Ben de Yaparım' Projesi kapsamında, yüksek irtifa balonu geliştiren liselilerin, uzaydan çektiği görüntüler büyük beğeni topladı.

TÜGVA Kayseri İl Temsilciliği tarafından yürütülen 'Ben de Yaparım' Projesi kapsamında yüksek irtifalardan görüntü ve veri toplamaya yarayan, Yüksek İrtifa Görüntüleme Sistemi Projesi'nin ikincisi de başarı ile tamamlandı.

UZAYI GÖRÜNTÜLEDİLER

5 liseden 20 öğrenci, proje kapsamında aldıkları eğitimin ardından görüntüleme sistemini tamamladı. Geçtiğimiz günlerde Talas ilçesinde bulunan Paraşüt İniş Pisti'nde balonu uzaya gönderen öğrenciler, sistem sayesinde uzayı görüntüledi.

KAYSERİ'DEN GÖNDERİLEN BALON KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

2 saat 15 dakika havada kalan yüksek irtifa balonu, bırakıldığı yerden yaklaşık 170 kilometre uzaklıkta bulunan Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine bağlı Dağlıca köyü yakınlarına düştü. Kayseri'den hareket ederek sistemin düştüğü yere giden liseli öğrenciler, sistemin bulunması ile büyük sevinç yaşadı.

Bu görüntüyü Türk lise öğrencileri çekti!

Yüksek irtifa balonuna bağlı olan kutunun içerisinde yer alan kameranın uzaydan çektiği görüntüler ise, izleyenleri büyüledi. Balon sayesinde, 33 kilometre yüksekten görüntü alınırken, hava sıcaklığının da -49'a kadar düştüğü gözlendi.

Proje hakkında bilgiler veren TÜGVA İl Temsilcisi Ahmet Hidayet Kiraz, "2015 yılında başlayan Bende Yaparım Projesi'nin devamını gerçekleştiriyoruz. Yüksek İrtifa Projesi kapsamında balonunun ikincisini gökyüzüne bırakacağız. Yüksek irtifada 2016 yılında yaptığımız bir çalışmaydı. 2016 yılında yaklaşık 2 saat 15 dakika süren ve 100 bin feete çıkan balonumuzu gönderdik. Balonu da Yeşilhisar ilçesinde bulmuştuk. Öğrenci arkadaşlarımızın bir takım teknolojiler hakkında tecrübe sahibi olmasını istiyoruz. Bazı projeleri kendi ellerine alıp başlamalarını ve bitirmelerini istiyoruz. Bir işi yaparken çıkabilecek problemleri kendileri aşmaları gibi tecrübeler elde etmeleri çok önemlidir. Bunu da bu sene liseli kardeşlerimize yapıyoruz. Çeşitli liselerden katılan arkadaşlarımız var. İnşallah öğrenci arkadaşlarımızla beraber güzel bir çalışma olacak. Onların bu faaliyetten en fazla şekilde faydalanmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • PaYiTaHT 6 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah Bilal Erdoğanın girisimleri bunlar.
    Cevapla
  • Egeliden 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gençler.Araştırmaya öğrenmeye geliştirmeye devam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…