Bingöl

AK Parti heyeti Bingöl’de

15:13 02 Eylül 2015
AK Parti heyeti Bingöl’de

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Biz bu operasyonlara 'huzur operasyonu' diyoruz, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için yapılıyor"

 AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin, "Biz bu operasyonlara 'huzur operasyonu' diyoruz, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için yapılıyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Yıldırım'ın başkanlığında, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'dan oluşan heyet, Bingöl'de  AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl'de vatandaş, esnaf, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelip, bölgede yaşanan olayları görüşeceklerini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesi ve ülkedeki kardeşliğin pekişmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Yıldırım, çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydetti.

Çözüm Süreci sayesinde sağlanan huzur ortamının PKK terör örgütü, Paralel Devlet Yapılanması ve DAEŞ terör örgütünün yapmış olduğu terör eylemleri sonucu bozulduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yollar kestiler, araçlar yaktılar. Çocukları dağa götürmek için halkı taciz ettiler, haraç kesip, sözde mahkemeler kurarak bölge halkında ciddi bir sıkıntı yaşattılar. Bunun üzerine devletimiz, halkla birlikte bir karar verdi ve bu kararla terör örgütlerine operasyonlar düzenledi. Biz, bu operasyonlara 'huzur operasyonu' diyoruz, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için yapılıyor. Türkiye’nin kazanımları açısından daha çok çalışmalar yapmamız gerektiğini düşünüyoruz."

Yıldırım, AK Parti iktidarında hem Türkiye'nin hem de bölgenin çok büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayarak, 7 Haziran seçiminden sonra terör örgütlerinin saldırılar düzenlemesinin manidar olduğuna dikkat çekti..

- "Bir tek terör örgütü kalmayana kadar operasyonlar sürecek"

Terör örgütleri tarafından başlatılan olaylarla Türkiye’nin 1990’lı yıllara geri döneceği yönünde oluşturulmaya çalışılan algının boşa çıkarılacağına işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizim daha fazla özgürlük, demokrasi, refah için bu çalışmalarımız devam edecektir. Ama bunlar devam ederken de sınır ötesi operasyonlar da devam edecektir. Suriye ve Irak sınırında yaşananlar, Türkiye'yi etkilemektedir. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara Türkiye müsaade etmeyecek ve sizler de müsaade etmeyeceksiniz, bizler de müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz kardeşiz, doğusuyla batısıyla Türkiye'yiz. Düşüncemiz ve dilimiz ne olursa olsun,  bu birlikteliğimizi sürdürdüğümüz zaman daha fazla ülkemiz gelişecek."

- " "Bu oyunu bozacak bizleriz, birlikte hareket etmemiz gerekiyor"

Egemen güçlerin, yerli işbirlikçileri ve terör örgütleriyle güçlerini birleştirmek suretiyle bu oyunu gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım, "Bu oyunu bozacak bizleriz, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Buna fırsat verilmeyecek. Milletimiz şunu bilsin ki bir tek terör örgütü kalmayıncaya kadar bu çalışmalar sürecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.