Bingöl

Bingöl’de kaçak sigara operasyonu

19:17 04 Ekim 2015
Bingöl’de kaçak sigara operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda 82 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda 82 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent merkezinde bir ev ile 4 araçta yapılan aramalarda 82 bin 380 paket gümrük kaçağı sigaranın ele geçirildiği ifade edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'sinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, diğer 3 kişinin ise sorgularının ardından adli mercilere sevk edileceği kaydedildi.

- Ağustos ve Eylül'de 356 bin 180 paket yakalandı

Emniyet Müdürlüğü ve diğer birimlerin katılımıyla Ağustos ve Eylül aylarında koordineli yapılan operasyonlarda 356 bin 180 paket gümrük kaçağı sigaranın yakalandığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Sigara kaçakçılığının, vergi kaybı, kayıt dışı ekonomi, toplum sağlığının bozulması, sosyal güvenlik harcamalarının artması ve en önemlisi ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütü ve suç organizasyonlarının finansına kaynak teşkil etmesi riskleri bakımından kaçakçılık suçları ile etkin mücadelemiz devam edecektir"

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.