Bingöl

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

17:17 16 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Yılmaz Bingöl'de

"Terör eylemlerini yapanlar, emin olun bu bölgeye hizmet etmiyorlar, bu bölgeye en büyük zararı veriyorlar. 30-40 senedir bu bölgemizde maalesef bu belayla karşı karşıyayız. Bunu da defetmemiz lazım. Bu beladan bu toplumun kurtulması lazım"

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Terör eylemlerini yapanlar, emin olun bu bölgeye hizmet etmiyorlar, bu bölgeye en büyük zararı veriyorlar. 30-40 senedir bu bölgemizde maalesef bu belayla karşı karşıyayız. Bunu da defetmemiz lazım. Bu beladan bu toplumun kurtulması lazım" dedi.

Bingöl temasları kapsamında Solhan ilçesini ziyaret eden Yılmaz, bir düğün salonunda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Solhan’a son 10 yılda 500 milyon lira civarında yatırım yapıldığını bildirdi.

Türkiye’nin 13 yılda demokrasi ve kalkınmada çok önemli bir yere geldiğini ifade eden Yılmaz, "Bu kadar yatırım nasıl gerçekleşti? Bazen bize soruyorlar. 'Siz bu kaynağı nereden buldunuz da bu kadar yatırım yaptınız?' diyorlar. Biz de başından beri diyoruz ki, kaynak Türkiye'dir. Kaynak zaten var. Ama geçmişte bu kaynaklar yatırım için değerlendirilmemiş, başka alanlara gitmiş. Şimdi çok şükür, biz bu kaynakları yatırıma dönüştürüyoruz" diye konuştu.

 2002 yılında toplanan her 100 lira verginin 86 lirasının faize gittiğini, geriye kalan 14 lirayla da yatırım yapılmaya çalışıldığını, ülkede güven, istikrar ve iyi bir yönetimin olmadığını, parçalı bir yapı ve krizlerin oluştuğunu anlatan Yılmaz, devletin borçlu olduğunu ve vergiden toplanan paranın faize gittiğini kaydetti.

Yılmaz, "Borçlarımızın toplam milli gelirimize oranı yüzde 74’lere ulaşmıştı. Faizler çok farklı bir noktaya çıkmıştı. Bakın şimdi tam tersi bir noktaya gelmiş durumdayız. Faizlerin milli gelirimizdeki payı bugün yüzde 14-13’lere düştü. Hizmete giden para, yüzde 86'ya çıkmıştır. Bu da istikrarlı bir yönetimle oldu, güven veren ve güçlü siyasi idareyle gerçekleşti. Bundan sonra da Türkiye yoluna devam edecek" dedi.

- ''Huzur ortamımıza sahip çıkmalıyız''

Yılmaz, yatırımların olabilmesi için huzur ortamına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Ne kadar çaba sarf ederseniz edin, altyapıya yatırım yapın, teşvik verin, destek verin. Huzur ortamı tam olarak tesis edilmediği zaman yine arzu ettiğimiz ölçüde bir kalkınma sağlayamıyoruz. Bakın, bizim genç insanlarımız var, çoluk çocuğumuz var. Onlara iyi bir gelecek hazırlamamız gerekiyor. Ama maalesef ülkemize değişik odaklar tarafından yöneltilen terör saldırıları var. Burada bir kez daha şunun altını çizmek istiyorum. Kim yaparsa yapsın, hangi sebeple yaparsa yapsın terörü lanetliyoruz. Terör, kalkınmanın da, demokrasinin de düşmanıdır. Son 13 yılda Türkiye demokraside, kalkınmada çok önemli bir yere geldi. Daha da ilerlememiz için bu huzur ortamı çok önemli. Hepimiz huzurumuza sahip çıkmalıyız, gençlerimize sahip çıkmalıyız."

Terör saldırıları nedeniyle bölgeye yatırım gelmediğini savunan Yılmaz, "Terör eylemlerini yapanlar, emin olun bu bölgeye hizmet etmiyorlar, bu bölgeye en büyük zararı veriyorlar. 30-40 senedir bu bölgemizde maalesef bu belayla karşı karşıyayız. Bunu da defetmemiz lazım. Bu beladan bu toplumun kurtulması lazım" ifadelerini kullandı.

Demokrasi içinde herkesin fikrine saygılı olduklarını, hiçbir partiyi düşman değil rakip olarak gördüklerini aktaran Yılmaz, herkesin fikrini söylemesini, politikasını ortaya koymasını, vatandaşın da özgür iradesiyle tercihini yapmasını istediklerini belirtti.

Cevdet Yılmaz konuşmasını tamamlamasının ardından, yaklaşık 13 milyon liraya mal olan 9 tesisin toplu açılışını yaptı.

Daha sonra Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katılan Yılmaz, öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Yılmaz'ın programına Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve diğer yetkililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.