Bingöl

Bingöl'de Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolü

13:06 25 Kasım 2015
Bingöl'de Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolü

Valilik ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolü imzalandı

Bingöl Valiliği ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Kamu Yararına Çalıştırma İşbirliği protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda protokolün imzalanması amacıyla düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye'de ceza infazı ile ilgili suçluların cezalarının bir kısmını kamuya yük olmadan, faydalı olacak bir şekilde ifa etmelerini sağlayan bir protokolün yapıldığını söyledi.

Valiliğe bağlı kamu kurum ve kuruluşlarda etkin ve verimli bir şekilde istihdamı sağlanacak mahkumların, cezalarının bitmesiyle de ıslah olmuş ve topluma kazandırılmış birer birey olmalarının sağlanacağını belirten Köşger, bu yöntemle ülkede ceza infazı ile ilgili suçluların cezalarının bir kısmını kamuya yük olmadan, imzalayacakları protokol kapsamında 2 yılın altında mahkumiyet alan, mahkumiyet süresi bir yılın altına düşen yükümlülerin, kamu kurumlarında çalışacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül ise mahkemelerce haklarında kamu yararına çalışma cezası verilen yükümlülerin, kamu kurumlarına eşit bir şekilde dağılımının sağlanması için Valilik ile işbirliği protokolü imzalandığını kaydetti.

Aygül, bu yıl 110 yükümlünün Bingöl'deki 20 kamu kuruluşunda 47 bin 706 saat çalıştığını ifade ederek, "26 kişinin de 55 bin 500 saatlik çalışmaları devam ediyor. Bunun hem ülke ekonomisine hem de cezaevine girmeyerek cezalarını toplum içerisinde tamamlayan yükümlülere büyük katkısı var" diye konuştu.

Daha sonra Vali Köşger ile Aygül tarafından işbirliği protokolü imzalandı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.