Bingöl

Suriyeli aileler yemekte buluştu

17:01 27 Kasım 2015
Suriyeli aileler yemekte buluştu

 Bingöl Valiliği öncülüğünde Belediye ve Kızılay Bingöl Şubesi desteğiyle başlatılan yardım kampanyası kapsamında 51 Suriyeli aile yemekte buluştu.

Vali Yavuz Selim Köşger, yemekte yaptığı konuşmada, Ortadoğunun kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, Suriyeli sığınmacılara her türlü desteği vereceğini söyledi.

Savaştan kaçarak kente sığınan ailelere yardım etmek amacıyla kampanya başlattıklarını anımsatan Köşger, kampanyaya Bingöllülerin büyük destek verdiğini belirtti.

"Türkiye büyük bir devlet, bu nedenle burada kaldığınız süre zarfında, bu ülkenin kanunlarına, kurallarına uymanızı istiyoruz. Burada yaşadığınız sürede halkla kardeşçe yaşamanızı, birbirinizi kucaklamanızı ve anlamanızı ve birbirinize karşılıklı saygı göstermenizi bekliyoruz" diyen Köşger, 29 Suriyeli çocuğun okula kayıt yaptırdığını bildirdi.

Ailelerden çocuklarını okula göndermelerini isteyen Köşger, ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, onlara barınma, giysi ve gıda yardımı yapıldığını aktardı. Köşger, şöyle dedi:

"Sizin bu ülkedeki imajınızı zedeleyen, vatandaş tarafından yanlış bir algı oluşturan bir konuda sizden bir ricamız var. Devlet olarak size yardım yapacağız. Ne olur çocuklarınıza ışıklarda, kavşak noktalarında, yollarda kötü bir görüntü oluşturacak şekilde dilencilik yaptırmayın. Sizin adınızı kullanarak dilencilik yapanlardan da haberdarım. Cami önlerinde Suriyeli diye dilenenleri polis aracılığıyla toplattık ve 35 aileden 30'u Suriyeli değildi. Bunlar da Suriyelilerin adını kullanarak dileniyorlar. Sizin adınızı kullanarak dilencilik yapanları da bize bildirin."

Belediye Başkanı Yücel Barakazi de Suriyeli ailelere Kürtçe seslenerek, "Biz imkanlarımız dahilinde her türlü yardımı yapacağız. Siz de artık ne dilenin, ne de çocuklarınızı dilendirin" diye konuştu. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.