Bingöl

Bingöl’de 4 bin 50 işçi için kura çekimi yapıldı

15:03 28 Kasım 2015
Bingöl’de 4 bin 50 işçi için kura çekimi yapıldı

Bingöl’deki kuramlarda, TYÇP kapsamında istihdam edilecek 4 bin 50 işçi, kura çekimiyle belirlendi.

Bingöl’deki kuramlarda, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilecek 4 bin 50 işçi, kura çekimiyle belirlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İlçe Kaymakamlıkları, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, il, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, il, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, il, ilçe özel idareleri ve İl Müftülüğü işbirliğinde toplam 4 bin 50 kişiye yönelik olarak hazırlanan 45 adet Toplum Yararına Çalışma Programı için binlerce kişi başvuruda bulundu.

İŞKUR Bingöl İl Müdürü M. Fesih Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYÇP kapsamında 4 bin 50 kişinin 6 ay süreyle istihdam edileceğini belirtti.

Güler, 6 ay süreyle istihdam edilecek olan 4 bin 50 işçinin toplam 56 milyon lira maliyetinin olduğunu, tüm alımların ayrı ayrı noter kuralarıyla belirlendiğini kaydetti.

Kurumlarda görevlendirilecek işçilerin 7 Aralıkta işbaşı yapacağını söyleyen Güler, şöyle konuştu:

"11 Kasımda başlayan müracaatlar, normalde 20 Kasım’da bitmesi gerekirken, yoğun talep üzerine bu süreyi 25 Kasım’a kadar uzattık. İl Merkezi için 15, ilçeler için de 30 olmak üzere toplam 45 proje hazırlandı. Bunların toplam maliyeti de 56 milyon liradır. Kura çekimleri ilçeler için dün, il merkezi için de bugün sabah saatlerinden itibaren noter aracılıklarıyla gerçekleşti. Programlar kapsamında alımı yapılacak işçilerden 2 bin 50 kişinin görev süresi 29 Nisan’da, 2 bin kişinin de Haziran ayında sona erecek."

Sabah’ın erken saatlerinden itibaren kura çekimlerinin yapıldığı bölgelere giden binlerce kişi, heyecanla kura sonucunu bekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.