Bingöl

Bingöl'de köylülere kuzine

14:00 31 Aralık 2015
Bingöl'de köylülere kuzine

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce 25 orman köyünde kuzine tipi soba dağıtıldı

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünce Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 25 orman köyünde kuzine tipi soba dağıtıldı.

Orman Genel Müdürlüğünce ormanların korunması ve orman köylüsünün yaşam koşullarının iyileştirmesi amacıyla Bingöl, Muş ve Elazığ'da uygulanan proje kapsamında, kentteki 3 mikro havzada bulunan 25 köyde vatandaşlara 421 kuzine tipi soba verildi. 

Her biri 400 lira değerinde olan ve yüzde 80'i hibeyle finanse edilen sobaların maliyetinin yüzde 20'lik kısmı ise köylülerce karşılanıyor.

İl Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş, sobaların köylülere teslim edilmesi sırasında yaptığı açıklamada, proje sayesinde köylülerin yakıttan tasarruf ederek daha az odun yakacağını dolayısıyla ormanların korunacağını söyledi.

Proje kapsamında sulama kanalları, güneş enerjisi, mantolama, arazi damlama sistemi, ceviz ve badem fidanı dağıtımı da yapıldığını ifade eden Bilinmiş, "Arazi ıslahının yanı sıra çiftçi eğitimleri, doğal kaynakların daha bilinçli kullanılması, kadınlara yönelik meslek edindirme ve el sanatları kursları düzenliyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.