Bingöl

Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümü

09:14 01 Ocak 2016
Mekke’nin fethinin 1385. yıl dönümü

Karlıova'da Kar-Der tarafından program düzenlendi

Karlıova Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) tarafından Mekke'nin fethinin 1385. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Karlıova Lisesi Konferans Salonu'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mekke'nin fethinin konu edildiği sinevizyon gösterisiyle devam eden etkinlikte, ilahi dinletisi sunuldu.

İrşat-Der Genel Başkanı Muzaffer Karavil, programda yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in hicretten yıllar sonra Medine'den 10 bin kişilik orduyla Mekke'ye geldiğini hatırlattı.

Mekke'nin fethini insanlık tarihine damga vuran bir olay diye nitelendiren Karavil, şöyle konuştu:

"Biz yeni değiliz, bin 447 yıllık bir medeniyetimiz, tarihimiz, geçmişimiz var. Bizleri gericilikle suçlayanlar utansın, onlar yenidir. Çok kısa bir zaman dilimi içinde İspanya'ya en dürüst İslam devleti kuruluyor ve Viyana'ya kadar gidiyor ama bakın insanların hiçbiri kılıç zoruyla, savaş yoluyla Müslüman olmadı, isteyerek Müslüman oldular. Daha düne kadar tuvalete gitmeyi bilmeyenler İslamiyet'i yobazlık ve gericilikle suçluyor ve kalkmış bize sözde medeniyeti öğretiyorlar. Bizler medeniyeti, adaleti, sevgiyi, saygıyı, insanlığı, Allah'ın terbiyesiyle terbiye almış, Mekke'nin fethiyle insanlığı kurtaran, kız çocukları diri diri gömmekten kurtaran büyük önder Hazreti Muhammed'den almışız. Allah ayaklarımızı bu dava üzerinde sabit kılsın."

Etkinlik dua edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.