Bingöl

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Sarı:

16:10 27 Ocak 2016
Bingöl Milli Eğitim Müdürü Sarı:

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yeterli başarıyı yakalayamayan öğrencilerin ikinci dönemde daha çok çalışarak, inanarak gerekli başarı ve hedefi yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Sarı, Anadolu Ajansı Bingöl Bürosunu ziyareti sırasında, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin birinci bölümünün 22 Ocak’ta başladığını ve il genelinde 4 bin 233 öğretmenin görev yaptığı 455 eğitim kurumunda 60 bin öğrencinin karne aldığını anımsattı.

Çocuk ve gençlerin ülke geleceğinin teminatı olduğunu belirten Sarı, “Öncelikle bu dönemde başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yeterli başarıyı yakalayamayan öğrencilerimizin ikinci dönemde daha çok çalışarak, inanarak gerekli başarı ve hedefi yakalayacaklarına inanıyorum. Bütün çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat verecek ve buna teşvik edecek eğitim imkanı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan faydalanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek zorundayız” dedi.

Okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerini, ürkütücü, engelleyici ve cezalandırıcı değil, öğrenmeyi teşvik edici ve pekiştirici yönde sürdürülmesi gerektiğini savunan Sarı, geniş dünya görüşüne sahip, elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı nesillerin yetişmesinin önemine işaret etti.

Başarılı olmanın sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamı taşımadığını vurgulayan Sarı, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun hayat devam ediyor. Öğretmenleriniz ve yöneticileriniz olarak sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve ikinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.