Bingöl

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

17:35 10 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta, AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanı Selma Dursun, üyelerle birlikte Bingöl Adliyesine gelerek Cumhuriyet Başsavcılığına, Kılıçdaroğlu ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Dursun, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun ülke siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın iradesiyle seçildiğini anımsatan Dursun, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla devletin, milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını söyledi.

Bu tür hakaretlerin asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Dursun,"Bu üslubuyla, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır. Hakaret ederken kullandığı, namus ve şeref kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir" dedi.

Dursun, "Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz. Önedrimiz, artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasıdır" ifadesini kullandı.

- Siirt

AK Parti Siirt İl Kadın Kolları üyeleri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ayşe Ekince, yaptığı açıklamada,"Buradan soruyoruz bugüne kadar tanıdığımız hangi ana muhalefet lideri, devletimizin ve milletimizin değerlerine bu ölçüde hakaretlerde bulunmuştur? Başka devletlerin büyüklerine gösterilen tazimin hiç olmazsa benzerini bu millet de hak etmektedir" dedi.

- Şırnak

AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ve üyeler de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atan, il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını tasvip etmediklerini, CHP liderinin ülkenin yoğun ve ciddi gündemini meşgul ettiğini belirtti.

Açıklamaların ardından Şırnak Adliyesine giden teşkilat üyeleri, suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.