Bingöl

Su kullanım bilinci için öğrencilere 20 bin kitap

15:45 22 Nisan 2016
Su kullanım bilinci için öğrencilere 20 bin kitap

Bingöl Belediyesince, su kullanım bilincini artırmak amacıyla hazırlanan 20 bin hikaye ve boyama kitabı öğrencilere dağıtıldı.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ile İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, ilkokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan ve içerisinde Zazaca kelimeler ile kenti tanıtan resimlerin yer aldığı hikaye ve boyama kitaplarını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilkokul öğrencilerine dağıttı.

Milli Eğitim Vakfı Serkan Akyaz İlkokulu'na gelen Barakazi, öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Sınıfları gezen Barakazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su kullanım bilincini artırmak amacıyla ilkokul öğrencilerine dağıtılmak üzere 20 bin boyama ve hikaye kitabı hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerin gösterdiği sevginin kendisini çocukluğuna götürdüğünü anlatan Barakazi, "İlkokul öğrencilerine yönelik belediye olarak hazırladığımız boyama ve hikaye kitaplarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi dağıtmak istedik. Çocukların sevgisi ve coşkusu, bizi çocukluğumuza geri götürdü. Bugün çok güzel bir an yaşadık. Bu kitapların da su bilincini artıracağını umut ediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin ise "Su hayattır" bilinciyle yola çıkarak böyle bir çalışmayı hazırladıklarını belirterek "Özelikle boyama kitaplarında sadece su bilincini artırmak değil, Bingöl'ü tanıtıcı resim ve bilgilerin de yer alması öğrenciler açısından önemlidir. Öğrenciler, bu kitapları okurken bir yandan eğlenecek bir yandan da Bingöl'le ilgili bilgilere sahip olacaklar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.