Bingöl

CHP İstanbul Milletvekili Öcan:

17:00 27 Nisan 2016
CHP İstanbul Milletvekili Öcan:

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "Dokunulmazlık konusunda gayet açığız. 80. madde tümüyle kalksın, yeni bir madde koyalım ve milletvekilliği kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları kaldırılsın." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Özcan, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dokunulmazlıkların kaldırılması ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın söylediği "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olaylara değinen Özcan, parti olarak oy kaybı düşünmeden halkın yanında yer alacaklarını söyledi.

Özcan, Türkiye'nin laik, demokratik bir hukuk cumhuriyeti olduğunu ve asla bundan ödün vermeyeceklerini ifade ederek, "Din ile devlet işini kesinlikle ayırmış olmamız lazım. İnsanlar inançlarını arzu ettikleri gibi yaşayabilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi bu mücadelenin teminatı olacaktır. Cumhuriyetin esaslarından asla ödün vermeyiz. Niyet başka, niyeti gerçekleştirmek başkadır." dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına da değinen Özcan, "Düşüncemiz şudur, dün, bugün ve yarın kim milletvekiliyse kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasını istiyoruz. Dokunulmazlık konusunda gayet açığız. 80. madde tümüyle kalksın, yeni bir madde koyalım ve milletvekilliği kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları kaldırılsın." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.