Bingöl

Bingöl’de 96 kursiyere girişimcilik belgesi verildi

14:58 05 Mayıs 2016
Bingöl’de 96 kursiyere girişimcilik belgesi verildi

Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursuna katılan 96 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 70 saat süren eğitimlerin ardından 96 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

Kurslara yoğun bir katılımın olduğunu dile getiren Barakazi, şöyle konuştu:

"Bu şehre katkısı olacak şekilde iş kurmanızı ve istihdama da katkı yapmanızı istiyoruz. Bu yönde bir çaba gösterirseniz önünüzün de açılacağına inanıyorum. Her grupta 30 kişi olmak üzere toplamda 120 kişi kursa kayıt yaptı ve 30 kadın, 66 erkek olmak üzere toplamda 96 kişi sertifika almaya hak kazandı. Kursu başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan kursiyerler KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanabileceklerdir. Bu kapsamda 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz krediden de faydalanabileceklerdir. Kursiyerler bu imkanlardan faydalanarak hem kendi iş yerlerini açacak kendi gelir kaynaklarını sağlayacak, hem de işsiz vatandaşlarımıza iş olanağı sağlamış olacaklardır."

KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir ise eğitim ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve iş planına dayalı başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

KOSGEB Bingöl Müdürlüğünün 2011 yılından 2016 yılına kadar 85 adet "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleştirdiğini ve toplam 2 bin 324 kursiyere girişimcilik sertifikası verildiğini kaydeden Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Eğitim programlarımızdan mezun olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize, aynı zamanda KOSGEB olarak yeni girişimci desteğini vermekteyiz. Yeni girişimci desteği kapsamında girişimcilerimize kuruluş giderleri, demirbaş, yazılım, personel ve kira giderlerini karşılamak üzere 50 bin TL tutarında geri ödemesiz hibe desteği sağlanmaktadır. Ayrıca makine teçhizat alımı için de 100 bin lira tutarında sıfır faizli, 30 ay ödemesiz kredi verilmektedir. KOSGEB Bingöl Müdürlüğü olarak Yeni Girişimci Desteği kapsamında 147 girişimcimiz kendi işini kurarak bu desteğimizden yararlanmıştır. Bingöl ilimizde toplamda 3 milyon 4 bin lira destek ödemesi yapılmıştır. Müdürlüğümüz tarafından verilen bütün destekler bazında ise 272 işletmeye toplam 6 milyon 551 bin lira destek ödemesi yapılmıştır. Bingöl ilimiz TÜİK verilerine göre işletme sayısı sıralamasında ülke geneli 73'üncü sırada yer alırken, verilen destek sıralamasında 49'uncu sırada yer almaktadır."

Yapılan konuşmaların ardından 96 kursiyere törenle sertifikaları verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.