Bingöl

"Küskün leylekler" 7 yıl sonra döndü

11:20 25 Mayıs 2016
"Küskün leylekler" 7 yıl sonra döndü

ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Karaçubuk köyündeki bir evin bacasına kurdukları yuvalarının bozulması yüzünden 7 yıldır köye gelmeyen leylekler, yapılan yeni yuva sayesinde geri döndü.

Köy imamı Şahabettin Çatkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde 7 yıl önce üzerinde 2 leylek yuvasının da bulunduğu evlerin yeniden yapılmak üzere yıkıldığını söyledi.

Köyü terk eden leyleklerin bir daha gelmediğini ifade eden Çatkın, bu duruma çok üzüldüklerini belirtti.

İmam Çatkın, yörede leyleklerin bereket getirdiğine inanıldığını dile getirerek, "2 leylek yuvası da evlerle birlikte yıkıldı. Ondan sonra leylekler bir daha bizim köye gelmemeye başladı. Sadece ilkbaharda geliyor, ancak yuva olmadığı için tekrar uçup gidiyordu." dedi.

Bir gün akşam namazı için camiye gittiği sırada bir leyleği Kur'an kursu binası çevresinde gördüğünü aktaran Şahabettin Çatkın, köylülerle yaptıkları görüşme sonucunda leylek için kursun çatısına yuva yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

- "Çok sevindik"

Binanın çatısına tahtadan yuva yapıp, içerisini çalı çırpı ile doldurduklarını anlatan Çatkın, şöyle konuştu:

"Bazı kişiler yapacağımız yuvaya leyleğin gelmeyeceğini belirtti, ancak bu söylemlere aldırış etmeden leylekler için yuvayı yaptık. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bir leylek gelip yaptığımız yuvaya kondu. Çatının üzerine kurduğumuz yuva sayesinde leylek geri geldi. 3 gün kalıp gitti, ardından 10 gün sonra başka bir leylek ile geldi. Leyleklerin gelmesine hepimiz çok sevindik."

Köylülerden İsmail Sazan ise yuvasının yıkılması dolayısıyla leyleğin "küstüğünü" ifade ederek, "Kaç senedir gelmiyordu. Bu sene yuva yapılınca yeniden geldi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.