Bingöl

Mavi Marmara saldırısının 6. yılı

18:26 31 Mayıs 2016
Mavi Marmara saldırısının 6. yılı

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 6. yıl dönümü nedeniyle, Bingöl'de "Mavi Marmara Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Genç Caddesi'nde açılan sergide konuşan İnsani Yardım Derneği Temsilcisi Muhittin Gili, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda bazı arkadaşlarının şehit olduğunu, bazılarının ise yaralandığını, onların hatırasını yaşatmak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyledi.

Gili, 40 fotoğrafın yer aldığı serginin 2 gün açık kalacağını dile getirerek, "Fotoğraf sergimizde baskında çekilen resimler de var. Ben o saldırıda yaralanmıştım ve yaralıyken çekilen fotoğraflarım da bu sergide yer aldı. Bu sergimizi geçmiş yıllarda olduğu gibi, bundan sonraki yıllarda da açmaya devam edeceğiz." dedi.

İsrailli yetkililer ve askerler aleyhine açılan davaların sürdüğünü anımsatan Muhittin Gili, şunları kaydetti:

"Bütün sistem ve inançlar, savaş zamanı bile sivillerin korunması ve temel insani yardımlara ulaşmasını garanti eder. Ablukayı kırma çabalarımız ve yardımlarımız, Filistin halkı bizim gibi özgür oluncaya dek devam etmelidir ve edecektir. İsrail'in saldırısı ve katliamları dolayısıyla İsrailli yetkililer ve askerler aleyhine açılan davalar ve soruşturmalar, birçok ülke mahkemelerinde ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde devam etmektedir. Unutulmamalıdır ki davalar sadece gemide işlenen suçların hesabı sorulsun diye değil, Gazze ablukası kaldırılsın, Filistin'deki sivil katliamlar son bulsun, Türkiyeli ve diğer her gemi ve yolcusu Akdeniz'de ve uluslararası sularda güvenle seyahat etsin, herkes hukuka uysun diye yürütülen davalardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.