Bingöl

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

21:56 20 Haziran 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bingöl'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi tarafından "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle verilen "Kardeşlik İftarı'nda yetimlerle buluştu.

Yılmaz, bir düğün salonunda verilen iftarda yaptığı konuşmada, İslam dinine göre yetimlerin Allah'ın emanetleri olduğunu söyledi.

Ramazanın 15'inci gününde bulunduklarını ve bugünün Dünya Yetimler Günü olduğunu anımsatan Yılmaz, "Bizim dinimiz yetim bir peygamberin dini. Peygamber Efendimiz de bir yetimdi. Belediye Başkanımız da yetim büyüdü, ben orta son sınıfta babasını kaybetmiş bir kardeşinizim. Herkesin sahibi Cenab-ı Allah, bütün yetim çocuklar da bizim çocuklarımız. Dolayısıyla yetimler bizim manevi dünyamızda ayrı bir yere sahipler. Sizler de büyüyerek, çok daha iyi yerlere gelerek, sizden sonraki yetimlere sahip çıkacaksınız" ifadesini kullandı.

Suriyeli yetimlere de selam gönderen Yılmaz, salondaki yetimlere çok okumaları ve ilim tahsil etmeleri tavsiyesinde bulundu.

"Daha çok çalışacağız, daha bilgili, daha donanımlı, daha güçlü olacağız ki hem kendi yetimlerimize hem de dünyanın yetimlerine sahip çıkacağız" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Maalesef Suriye'deki zalim rejimin yaptıklarıyla yüz binlerce insan hayatını kaybetti, çok daha fazlası da yetim kaldı, evinden oldu. Onları da hep birlikte sahipleneceğiz. Türkiye, hükümetlerimiz olarak 3 milyon civarında mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Her yıl 40 binden fazla çocuk sadece Türkiye’de doğup büyüyor, hayata gözlerini açıyor. Bu çocuklarımızın eğitimiyle sağlığıyla ve her türlü hizmetleriyle uğraşıyoruz. İnşallah zalim rejim ortadan kalkar, bu çocuklarımız yeni Suriye'yi inşa ederler hep birlikte. Bunu temenni ediyoruz."

Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, konuşmaların ardından temsili olarak 3 yetime çeşitli hediyeler verdi.

Bu arada, belediye tarafından yemeğe katılan 415 yetim çocuğa giyim ve 103 aileye gıda çekleri dağıtıldığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.